Dossier voetbalstadion Vlaams-Brabant, take two

Ons persbericht heeft haar effect niet gemist want het heeft niet lang geduurd of het spel zat op de wagen. Er heerst forse onenigheid binnen de Vlaamse Regering over het dossier van de voetbalstadions. Minister Patricia – ‘Verliefd op Leuven’ – Ceysens kan nu wel protesteren, maar feit blijft dat ‘haar’ Open VLD mee besliste om enkel eersteklasseclubs de mogelijkheid te bieden om een dossier in te dienen en zo dus Vlaams-Brabant te liquideren. De selectiecommissie die de criteria vastlegde, de Overlegcommissie Voetbalinfrastructuur Vlaanderen, wordt immers ook bevolkt door iemand van het kabinet van Open VLD-minister Dirk Van Mechelen. Dito trouwens voor CD&V, met een vertegenwoordiger van het kabinet van minister-president Kris Peeters.

 

Hoe dan ook, ik hoop dat er nog iets aan kan veranderen…  

 

Het Laatste Nieuws 21 oktober 2008 
Politici protesteren tegen subsidieweigering voetbalstadion
|<< << 9 van 16 >> >>|
Politici protesteren tegen subsidieweigering voetbalstadionDe Leuvense toppolitici Louis Tobback (sp.a), Carl Devlies (CD&V) en Patricia Ceysens (Open Vld) pikken het niet dat minister van Sport Bert Anciaux (Vl.Progr.) Vlaams-Brabant als enige Vlaamse provincie subsidies wil ontzetten voor de bouw van een nieuw voetbalstadion. «Er is een limiet aan de dwaasheid», stelt Tobback.

LEUVEN

In antwoord op een vraag van Kris Van Dijck (N-VA) stelt Anciaux dat hij 50 miljoen euro veil heeft voor nieuwe stadions. Maar alleen clubs uit de hoogste voetbalklasse komen in aanmerking. Vlaams-Brabant is de enige provincie zonder eersteklasser, OHL en Tienen spelen in tweede klasse.

Daarmee komt Anciaux terug op zijn eerdere schriftelijke toezegging dat de Vlaamse Regering in alle Vlaamse provincies één nieuw stadion zou subsidiëren.

«Ik zal collega Anciaux daarover aanspreken, want dit kan niet», vindt Vlaams minister Patricia Ceysens. Carl Devlies, staatssecretaris in de federale regering, wijst erop dat in de eerste nota van Anciaux over subsidiëring stond dat ‘een stadion in Vlaams-Brabant of Brussel’ in aanmerking kwam. «Ik heb toen partijgenoot en minister-president Kris Peeters verzocht om te protesteren, waarna Anciaux in een nieuwe nota stelde dat in Vlaams-Brabant een stadion kan worden gesubsidieerd. Ik zal Peeters vragen nogmaals met Anciaux te praten.»

De Leuvense burgemeester Louis Tobback zegt «zich niet te laten opwinden door de fratsen van Anciaux». «De Vlaamse ministers Ceysens en Vandenbroucke (sp.a) zullen dat toch niet over zich laten gaan? Door zijn Brusselse obsessie zou Anciaux weer eens Vlaams-Brabant achteruitstellen ten voordele van Brussel. Er is een limiet aan de dwaasheid. Maar bon, het zou me verbazen dat in dit dossier nog voor de Vlaamse verkiezingen van 7 juni een beslissing valt. En dan zien we wel verder. Uit de studie van sporteconoom Trudo De Jonghe blijkt duidelijk dat in Leuven – als enige locatie in Vlaams-Brabant – een eersteklassevoetbalclub goed leefbaar is. Dus is een nieuw stadion daar op termijn gewenst.»

(HML)

© 2008 De Persgroep Publishing
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s