Herinrichting Diestsesteenweg/Staatsbaan (N2) op komst

 

De administratie Wegen & Verkeer Vlaams-Brabant heeft haar ontwerpinvesteringsprogramma voor de periode 2009-2011 vastgelegd. Op vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Mark Demesmaeker (N-VA) konden we de meerjarenplanning inkijken. Erg interessant voor onze gemeente is het project 4709: ‘Herinrichting Diestsesteenweg – Staatsbaan met aanleg fietspaden (samen met Aquafinproject)’ ter waarde van 4,2 miljoen euro. Heel concreet gaat het om het stuk Diestsesteenweg tussen de Melkerijstraat en de Doelstraat, kortom, de parochie Sint-Bernard.

De voorlopige plannen gaan uit van een terugbrengen van de rijweg van drie banen tot nog twee banen (met langs weerzijde een berm en een veilig fietspad) en kleine onteigeningen worden hoogstwaarschijnlijk noodzakelijk (er is sprake van 1 meter van de voortuin). Daarnaast zou er zoveel mogelijk gewerkt worden met open grachten en greppels.

 

De plannen zitten in hun finale ontwerpfase, in 2009 wordt dit gefinaliseerd. In 2010 worden de onteigeningsprocedures opgestart en de herinrichtingswerken zouden starten in 2011.

 

N-VA Lubbeek is voorstander van de herinrichting van de Staatsbaan met het verhogen van de verkeersveiligheid én de leefbaarheid tot doel. Dit kan echter enkel bereikt worden indien er voldoende inspraak is van en voor de inwoners van Sint-Bernard. Hierbij moet er extra aandacht gaan naar de bereikbaarheid van de tientallen handelaars op de Staatsbaan. Wij rekenen op het Lubbeekse gemeentebestuur om deze grootschalige werken in goede banen te leiden. Heren en dames schepenen en burgemeester, Sint-Bernard rekent op jullie!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s