Leuven treuzelt voor gaststad WK 2018

Het Nieuwsblad 22 december 2008 
Leuven treuzelt voor gaststad WK 2018
|<< << 2 van 13 >> >>|
Leuven treuzelt voor gaststad WK 2018

De stad Leuven heeft zich nog steeds niet kandidaat gesteld om als gaststad te fungeren voor het Wereldkampioenschap voetbal 2018. ‘Het wordt nochtans hoog tijd. Heel wat andere steden hebben zich wel al gemeld’, zegt provinciaal N-VA-voorzitter Francken.

An Moerenhout

De kandidatuur van België en Nederland voor het Wereldkampioenschap 2018 wordt volop voorbereid. De plaatsen waar de wedstrijden gespeeld zouden kunnen worden, zijn intussen al bekend, maar er wordt nog gezocht naar steden waar de voetballers zouden kunnen overnachten en trainen.

Stad Leuven heeft zich nog steeds niet kandidaat gesteld. ‘Het is onbegrijpelijk dat de stad zo lang wacht om een kandidatuur in te dienen’, zegt Theo Francken, provinciaal voorzitter N-VA van Vlaams-Brabant. ‘Dat is niet alleen erg jammer omwille van de geweldige uitstraling die dat de stad zou opleveren, zowel op economisch als toeristisch vlak, maar ook omdat de kandidatuurstelling naar alle waarschijnlijkheid een van de criteria is van de Vlaamse Regering om overheidsgeld te besteden aan een nieuw stadion.’

De voorwaarden waaraan moet worden voldaan om subsidies te ontvangen voor een nieuw stadion, worden op de eerstvolgende vergadering van de Vlaamse Regering op 9 januari vastgelegd. ‘Op het moment dat de criteria bekend zijn, zullen wij ze zeker onder de loep nemen. Een nieuw voetbalstadion zou immers welgekomen zijn, maar de stad kan zo’n investering niet alleen betalen’, zegt schepen van Sport Els van Hoof (CD&V).

Volgens Francken zijn het echter vijgen na Pasen om pas aan een kandidatuurstelling te denken wanneer de Vlaamse regering haar beslissing heeft genomen. ‘Heel wat andere steden hebben al wel interesse getoond’, zegt Francken.

Beltomundial, de organisatie die de kandidatuurstellingen coördineert, bevestigt dat er al steden officieel hun belangstelling hebben bekendgemaakt. ‘De lijst van steden waar de trainingen zouden kunnen plaatsvinden, zijn we nu aan het samenstellen’, zegt Louise Bettens van Beltomundial. ‘De interesse is alvast groot. Het zijn niet alleen clubs van eerste klasse die zich hiervoor kunnen inschrijven, ook andere clubs zijn welkom.’

Schepen van Sport Els van Hoof beweert niet op de hoogte te zijn. ‘Tot nu had de stad alleen nog maar weet van clubs uit eerste klasse die een aanvraag konden indienen, maar als ook stadion Den Dreef in aanmerking kan komen, zullen we dat zeker overwegen en zullen we binnenkort overleggen’, zegt van Hoof.

© 2008 Corelio
Advertenties

Een gedachte over “Leuven treuzelt voor gaststad WK 2018

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s