Daar is Els Van Hoof!

Het Laatste Nieuws 23 december 2008 
Leuven kandidaat ‘gaststad’ WK voetbal 2018 of 2022
|<< << 17 van 17 >> >>|
Leuven kandidaat ‘gaststad’ WK voetbal 2018 of 2022

Voetbalclub Oud-Heverlee Leuven (OHL) heeft zich gisteren, met de steun van de stad Leuven, kandidaat gesteld om als ‘gaststad’ te fungeren op het wereldkampioenschap voetbal in 2018 of in 2022. De internationale voetbalfederatie (FIFA) beslist in mei 2011 of het de organisatie van één van die twee WK’s toevertrouwt aan België en Nederland.

LEUVEN

Om het WK voetbal deels in ons land te kunnen organiseren, moet het organisatiecomité zes nog te bouwen of te verbouwen grote stadions, met ten minste 40.000 zitplaatsen, vinden waar de wedstrijden zouden worden gespeeld. Dat zal wellicht in Brussel, Antwerpen, Brugge, Genk, Luik en Charleroi gebeuren. Maar daarnaast moet het comité in Nederland en in België op zoek naar telkens 16 stadions, verspreid over het hele land, die geschikt zijn voor de trainingen van de deelnemende landenploegen.

«Die accommodaties moeten aan een aantal hoge eisen voldoen wat betreft kleedkamers, medische medewerkers en prima onderhouden speelvelden. Daarbij moet er ook plaats zijn voor ten minste tweeduizend toeschouwers die de trainingen zouden willen bijwonen», zegt projectcoördinator Marc Schasny. «Er moeten ook voldoende hoogstaande hotels in de buurt zijn. Bovendien moet de stad of gemeente waar de club actief is, de kandidatuur als ‘gaststad’ steunen.»

Hoewel de Belgische afdeling van het organisatiecomité pas in januari of februari de clubs officieel zal oproepen om hun kandidatuur als gastclub en gaststad in te dienen, liep er al een tiental ‘spontane’ kandidaturen binnen. «Onder meer van eersteklasseclubs als Westerlo, maar ook van Dinant, dat in tweede provinciale speelt», zegt Schasny.

Op initiatief van de Leuvense schepen van Sport Els Van Hoof (CD&V) heeft nu ook OHL spontaan zijn kandidatuur als ‘gaststad’ gesteld. En hoewel de huidige accommodaties van het stadion Den Dreef zouden voldoen, is de kandidatuur een extra argument om subsidies te claimen voor de bouw van een nieuw stadion in Leuven.

Gesteld dat België en Nederland de organisatie van het WK 2018 toegewezen krijgen, zal het organisatiecomité pas in 2015 de ‘gaststeden’ definitief vastleggen. Met telkens duizenden supporters die hun landenploeg naar zo’n WK vergezellen, zou de Leuvense horeca er goed bij varen.

(HML)

© 2008 De Persgroep Publishing
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s