Leuven kandidaat gaststad WK 2018

Het Nieuwsblad 26 december 2008 
Kandidaat voor WK 2018
|<< << 3 van 10 >> >>|
Kandidaat voor WK 2018

Leuven Als het wereldkampioenschap voetbal 2018 in België en Nederland zal doorgaan, is de kans groot dat een of meerdere internationale voetbalploegen zullen trainen en overnachten in de stad Leuven. ‘Ja, onze kandidatuur is eindelijk op de post’, klinkt het.

Stad Leuven en club Oud-Heverlee Leuven hebben zich dan toch kandidaat gesteld om als gaststad voor het wereldkampioenschap voetbal 2018 te fungeren. Het lange dralen van de twee partijen kon in het verleden op heel wat kritiek rekenen, niet in het minst op deze van Theo Francken, voorzitter N-VA Vlaams-Brabant. ‘Het is onbegrijpelijk dat de stad zo lang wacht om een kandidatuur in te dienen, want heel wat andere steden hebben wel al officieel hun interesse betoond’, zei hij een aantal dagen geleden nog in deze krant. Maar nu zijn de juiste papieren dan toch naar Beltomundial, de organisatie die de kandidatuurstellingen coördineert, opgestuurd.

‘De voetbalstadions waar de wedstrijden zouden kunnen plaatsvinden, zijn al gekend, maar nu is Beltomundial nog op zoek naar extra stadions waar ongeveer twaalfduizend bezoekers terecht kunnen’, vertelt Henri Kumps, voorzitter van Oud-Heverlee Leuven. ‘Op de velden van deze stadions zouden de trainingen georganiseerd moeten worden.’

Hoewel het stadion van Oud-Heverlee Leuven maar vijfduizend zitplaatsen heeft, maakt zij toch veel kans om geselecteerd te worden. ‘Ons stadion heeft slechts een gering aantal zitplaatsen, maar in totaal kunnen er toch ongeveer negenduizend mensen opgevangen worden. Bovendien is de stad Leuven een erg grote troef voor ons stadion. Leuven is zeer centraal gelegen en herbergt heel wat goede en grote hotels’, meent Kumps. (amn)

© 2008 Corelio
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s