Les fils-à-papa du VLD, ‘Open’ VLD

Als liberale partij zou Open VLD het bij uitstek liberale principe van meritocratie hoog in het vaandel moeten dragen. Je bent wat je bereikt en niet de wieg waarin je geboren wordt. Een blik op de Vlaamse lijstvorming maakt snel duidelijk dat niets minder waar is bij onze liberale vrienden. Afkomst is wat telt, de rest is bijzaak. The American Dream is vooral heel American. Zo lopen de fils-à-papa elkaar dezer dagen in Oost-Vlaanderen wel heel erg voor de voeten: Alexander Decroo, Matthias Declercq, Jean-Jacques De Gucht, Egbert Lachaert, Yves Deswaene …

Open VLD is  mannelijker en aristocratischer dan ooit tevoren. Dit verklaart het misselijkmakend gefleem van hun coryfeëen bij Koning en prinsen.

Ook op dit vlak hebben de liberalen de socialisten voorbijgestoken. Ze mogen er fier op zijn.

 DezonenvandeOPenVLD

Van links naar rechts: Egbert Lachaert, zoon van Patrick Lachaert (volksvertegenwoordiger Merelbeke), Jean-Jacques De Gucht (zoon van Karel De Gucht), Yves Deswaene (zoon van Roland Deswaene, ex-volksvertegenwoordiger en raadslid), Mathias De Clercq (kleinzoon van Willy De Clercq) en Alexander De Croo, zoon van…

Zouden ze soms samen gaan paardrijden?

5 gedachtes over “Les fils-à-papa du VLD, ‘Open’ VLD

 1. Het is idd genant aan het worden hoe de top zo hard probeert Moerman en Anthuenis opzij te schuiven voor De Gucht. Ik dacht dat dat democraten waren die hielden van verkiezingen, ook voor het lijsttrekkerschap. Mooi niet dus.

 2. Ik heb een kleine bedenking.
  Mag ik jullie er toch even op wijzen;

  Jean-Jacques De Gucht is inderdaad de zoon van … Karel.

  -Axl is de zoon van Eddy Merckx
  -Enrique is de zoon van Julio Iglesias
  -En de bospoeper van Vlees en Bloed op één heeft ook een zoon die mee in de slagerij werkt, …

  … waarom mag een zoon/dochter zijn moeder/vader niet achtervolgen naar de politiek?? En belangrijker waarom zou hij/zij hierin niet slagen of niet voor in de wieg gelegd zijn.

  Mensen stop met dat kortzichtig denken.

 3. Tuurlijk mogen zonen en dochters in de politiek, en kunnen die dikwijls ervoor in de wieg gelegd zijn. Maar iemand uit het niets, die niets bewezen heeft en waarvoor niet eens geweten is waarvoor hij staat, direct lijsttrekker maken, tja, dat ruikt toch al sterk naar de hand van papa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s