Vooruitgang in dossier Kasteelhoeve

Het Laatste Nieuws 28 februari 2009 
Kasteelhoeve komt in aanmerking voor klassering
|<< << 0 van 29 >> >>|
Kasteelhoeve komt in aanmerking voor klassering

Linden

De Kasteelhoeve zal naar alle waarschijnlijkheid geklasseerd worden als beschermd monument. Het agentschap Ruimtelijke Ordening en Onroerend erfgoed heeft daartoe de procedure opgestart. Theo Francken (N-VA), die al geruime tijd strijd voert voor de opwaardering van de hoeve, toont zich verheugd.

De oude hoeve aan de Kerkdreef staat al een hele poos te verkommeren. Dit tot grote ergernis van Theo Francken, die twee weken geleden nog een protestactie hield aan de 19de-eeuwse hoeve. Die actie lijkt nu vruchten af te werpen. «Het klopt dat er een procedure opgestart is tot bescherming van de hoeve», bevestigt Luc Lehouck, afdelingshoofd buitendienst van het Agentschap Ruimtelijke Ordening en Onroerend Erfgoed Vlaanderen.

«Als het dossier rond raakt, kan beroep gedaan worden op subsidies om de hoeve te restaureren. Daarna zijn verschillende scenario’s mogelijk. Om te beginnen is het prioritair dat gezorgd wordt voor de instandhouding van het monument. Daarna kan bijvoorbeeld geopteerd worden om de Kasteelhoeve open te stellen voor het publiek, of ze een onderdeel te maken van een toeristische route.»

Voor het zover is, moet uiteraard de Kasteelhoeve eerst als monument erkend worden. «Die procedure duurt vermoedelijk zowat een half jaar», licht Lehouck toe.

(JVBH)

De Kasteelhoeve in Linden.

Foto Vertommen

© 2009 De Persgroep Publishing
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s