Ik doe mee!

‘12de man’ Theo Francken

Kandidaat voor de Vlaamse verkiezingen

 

Lubbeekse ‘titanenstrijd’ in aantocht

 

Provinciaal N-VA voorzitter en Lubbekenaar Theo Francken zal op 7 juni deelnemen aan de verkiezingen. Hij zal de Lubbeekse N-VA kleuren verdedigen van op de 12de plaats bij de effectieven. Als provinciaal voorzitter en campagnecoördinator is dit ook een symbolische plaats. Als grootste supporter van de lijst, als ‘12de man’, zal hij er alles aan doen om een sterk resultaat neer te zetten voor de hele N-VA-ploeg.

 

Daarnaast lijkt de kiesstrijd in Lubbeek ongewoon spannend te worden. Zowat alle partijen zullen immers een Lubbekenaar op hun lijst hebben staan. Burgemeester Freddy Vranckx staat op de 9de plaats bij Open VLD, Martine Vanbever staat op de Sp.a-lijst, Paul Duerinckx bij CD&V. Ook Hilke Verheyden zal hoogstwaarschijnlijk voor LDD kandideren. Het is ook uitkijken naar de eventuele Lubbeekse kandidaten voor Groen! (Ann De Martelaer?) en het VB (Eddy Elyn?).

 

Kortom, de Vlaamse verkiezingen lijken een voorafname van de gemeenteraadsverkiezingen van 2012. De politieke evenwichten en resultaten zullen op 8 juni ongetwijfeld onder het vergrootglas gelegd worden met het oog op het uittekenen van een gemeentelijke politieke strategie.

 

Theo Francken: “Onze afdeling bestaat binnenkort 7 jaar. In die periode hebben we de N-VA stevig op de politieke kaart gezet. We hebben ons ledenaantal vertienvoudigd tot meer dan 50 leden, komen geregeld in het nieuws en wegen op het Lubbeekse gemeentebeleid. 7 juni wordt voor de N-VA van levensbelang. Het behalen van 5 rechtstreeks verkozen Vlaamse volksvertegenwoordigers is een absolute must. Ons Lubbeeks afdelingsbestuur zal alles in het werk stellen om het voortbestaan van de N-VA veilig te stellen. We beperken ons hierbij niet tot het bedelen van folders, het plakken van affiches of het rechtzetten van tuinborden. Neen, ik zal ook effectief als kandidaat de N-VA kleuren verdedigen, als provinciaal voorzitter, maar bovenal als Lubbekenaar in hart en nieren!”

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s