Stijlloze Peter Reekmans

  Er moet me iets van de lever. Het ligt er al een tijdje op, maar nu moet het er dringend af. Het gaat over de politieke stijl van LDD-lijsttrekker Peter Reekmans, of liever, het totale gebrek eraan. Er gaat nauwelijks een dag voorbij of Dhr. Reekmans lanceert een persbericht waarin hij zichzelf ophemelt en al de andere politici ‘zielig’, ‘hypocriet’ en meer van dat fraais, noemt. 12 april was het weer van dattum. Lees even met me mee:

“Met de P-mobiel, een echte camper, zal hij de komende weken on tour zijn in elke Dorpstraat van Vlaams-Brabant. Reekmans doorbreekt hiermee het hypocriet campagnevoeren van de andere partijen, die alles op alles zetten 2 weken voor de verkiezingen, omdat de kiezer hen dan beter zou kunnen onthouden. Reekmans noemt dit soort politici simpelweg zielig, omwille dat je ze de voorbije jaren nooit zag, maar ze nu de laatste weken voor de verkiezingen bijna stalkend achter de mensen zal zien lopen op de marktpleinen… En dan maar beweren in de pers dat campagnevoeren hen in het bloed zit! Wie gelooft die mensen nog als je ze enkel maar om de zoveel jaar net voor de verkiezingen ziet… Voor Peter Reekmans zit campagnevoeren écht in het bloed, dat bewijst hij elke dag nog meer en meer…”

 Mooi is dat.

 

Wel, wat ík ‘zielig’ vind, is dat Reekmans bij de verkiezing tot Leuvens politicus van 2008, massaal fraudeerde door fictieve emailadressen aan te maken en op zichzelf te stemmen. Dit bedrog liep zodanig de spuigaten uit dat de redactie van de Leuvense regionale internetkrant moest ingrijpen. Met als gevolg dat Dhr. Reekmans terugviel van de 2de naar de voorlaatste plaats…

Wat ík ‘zielig’ vind, is dat Reekmans platweg liegt om beter uit de verf te komen. Zie mijn blogbericht van 4 juni 2008.

Wat ík ‘hypocriet’ vind, is dat de man die in onze regio het begrip ‘politieke overloperij’ al anderhalf jaar een nieuwe dimensie geeft, nu verontwaardigd doet omdat Kamerlid Dirk Vijnck terug overloopt naar Open VLD, om vervolgens een discours op te zetten over de normen en waarden van Open VLD.

 Tiens, hoe ging dat weer van die pot en die ketel?

Jan Schots van www.onze-internetkrant.be, verwoordde het eergisteren in zijn commentaarstuk erg treffend:

De reactie van Reekmans – lijsttrekker bij LDD in Vlaams-Brabant – mist alle fatsoen. Hij toont zich zeer verontwaardigd over het overloopgedrag van zijn gewezen partijgenoot (Dirk Vijnck). Dit klinkt gewoon potsierlijk. Reekmans is zelf overgelopen in de omgekeerde richting en heeft het afgelopen jaar er zelfs zijn levenswerk van gemaakt om zoveel mogelijk overlopers bij zoveel mogelijk verschillende politieke partijen te gaan ronselen. Hij deed dit trouwens niet zonder succes. Maar dan moet hij niet de verongelijkte gaan spelen.

Het wordt echt laag bij de gronds als Reekmans stelt dat Vijnck met “amper 2000 voorkeurstemmen” werd verkozen. Het doet niets terzake en is helemaal niet correct. Een onbekende nieuwe lijst die toen ter elfder uren uit de grond werd gestampt, is geen basis voor veel stemmengewin. Het was al een door niemand voorziene prestatie dat die lijst een zetel wist te realiseren.

Als Reekmans stelt dat Vijnck verkozen werd dankzij de lijststemmen van Jean-Marie Dedecker dan is dat niet meer of niet minder dan een grove leugen. Jean-Marie Dedecker stond niet eens op de lijst van het arrondissement Leuven!

Reekmans is in zijn walgelijk betoog niet te stoppen. Hij noemt Vijnck labiel. En gaat tot slot ook nog verontwaardigd doen over de politieke waarden en normen van VLD.

De verpersoonlijking van de politieke overloperij gaat op ethische gronden politeke overloperij aanklagen. Als uitschuiver kan dit tellen.’

 

 

Ziezo, dat lucht op… 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s