Dossier voetbalstadion OHL, take 9: kansen op selectie groeien

 Van een betrouwbare bron, vernam ik dat het er goed uitziet voor het nieuw stadion van OHL. Zo zouden er minder dossiers dan verwacht ingediend zijn, waardoor de individuele kansen van elke indiener uiteraard stijgen. Daarnaast diende Leuven het enige Vlaams-Brabantse dossier in. Honoreert men de eerdere regeringsafspraak van de provinciale spreiding (gemaakt toen de N-VA nog mee in de regering zat, en ik als raadgever het Vlaams sportbeleid opvolgde op het kabinet van Geert Bourgeois ;-)) dan is Leuven erbij.

Deze ploegen zouden een dossier hebben ingediend:

– RSC Anderlecht

– GBA

– R. Antwerp FC

– OHL

– Sint-Truiden VV

– AA Gent

– Club Brugge

– KV Mechelen (en Racing)

– Roeselaere of Lokeren (wist het niet meer zeker)

– Zulte-Waregem

In totaal 10 maar in feite maar 8, want de dossiers van GBA en RAFC worden samengebracht (alleen al het feit dat ze een apart dossier indienden belooft niet veel goeds…) en Anderlecht staat ingeschreven op de Franse taalrol van de KBVB en volgt de Franse Gemeenschapsdecreten inzake sport, dus volgens mij kan RSCA op dit ogenblik geen aanspraak maken op Vlaams Gemeenschapsgeld, hoe spijtig ook.

Deze 8 dossiers worden nu grondig bestudeerd door de Overlegcommissie Voetbalinfrastructuur Vlaanderen. Uit dit artikel in het Nieuwsblad blijkt dat Anciaux nog voor de verkiezingen van 7 juni deze pluim op zijn hoed wil steken en een selectiebeslissing van de Vlaamse Regering wil afdwingen op 29 mei of op de laatste Ministerraad voor de verkiezingen (5 juni).

Of ‘de collega’s’ hem deze verkiezingsbonus echter nog zullen gunnen…

 

Theo Francken

Provinciaal voorzitter N-VA Vlaams-Brabant & Brussel

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s