Wat is het toppunt van hypocrisie?

Wat is het toppunt van hypocrisie?  De Dag van het Park in het Domein de Beauffort

Op zondag 31 mei wordt ook in Lubbeek de ‘Dag van het Park’ georganiseerd. Een prachtig initiatief, ware het niet dat het dit jaar plaatsvindt in… het domein van graaf de Beauffort te Linden. Diezelfde hoge heer die in de achtertuin van zijn domein al jaar en dag de Kasteelhoeve laat verkommeren. Het liep, na de najaarsstormen van vorig jaar, zodanig de spuigaten uit dat we ons genoodzaakt zagen om een officiële klacht in te dienen bij het Vlaams Agentschap Ruimtelijke Ordening – afdeling Onroerend Erfgoed. Graaf de Beauffort hangt dan ook een forse sanctie wegens ernstige verwaarlozing boven het hoofd.

Het is dan ook totaal onbegrijpelijk dat datzelfde Agentschap Ruimtelijke Ordening – afdeling Onroerend Erfgoed vorige week voor ongeveer 10.000 euro aan subsidies toekende om de laan van de graaf opnieuw aan te leggen. En dit terwijl er bij een andere dienst van hetzelfde agentschap een zware klachtprocedure loopt wegens ernstige verwaarlozing. We moeten dus vaststellen dat vanwege dezelfde Vlaamse overheid, de ene dienst graaf de Beauffort ferm op de vingers tikt, terwijl de andere dienst hem in de andere hand geld toestopt. Begrijpe wie kan…

Die 10.000 euro zouden trouwens beter besteed worden aan de broodnodige stut- en restauratiewerken van de Kasteelhoeve in plaats van aan het dichten van wat putten in de graafs dreef (die – uiteraard – het ganse jaar door verboden terrein is.)

Dat dit alles in samenwerking met het gemeentebestuur wordt georganiseerd maakt het des te pijnlijker en zegt nog maar eens meer over de visie en bestuurskwaliteit van het Lubbeeks college dan over de praktijken van graaf de Beauffort zelf.

Vlaams volksvertegenwoordiger Mark Demesmaeker zal niet nalaten om deze blunder vanwege de administratie aan te kaarten bij de volgende Vlaamse minister bevoegd voor onroerend erfgoed.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s