Het probleem van de blauwe boomerang

Het was een razendspannende week met een uitstekend slot. Volgende week beginnen we aan de onderhandelingen voor een nieuw Vlaams Regeerakkoord 2009-2014. Samen met Sp.a en CD&V zullen we een akkoord proberen te zoeken tegen 11 juli. Onze ploeg is er alvast klaar voor.

 En de Open VLD, tja… ‘what comes around, goes around’… en dat alles van een stelletje ‘mentaal gehandicapten’, moet pijn doen nietwaar Mijnheer De Croo? Het probleem van de blauwe boomerang is een probleem van te veel macho-aristocraten en te weinig ‘down to earth’-meritocraten. Open VLD kent in haar rangen nochtans een pak talentvolle jonge politici à la Parys, Penders en Facon. Dertigers mét politieke branie maar zonder de onontbeerlijke bekende blauwe papasmurf. Anekdotisch is mijn kennismaking met J-J De Gucht in januari. Meer dan een arrogante ‘innige deelneming’ kwam er niet uit toen ik zei N-VA-militant te zijn. Nog maar 25 jaar en nu al blaas der blazen.

De rust zal even terugkeren, al is dit slechts schijn. Want de Belgische tanker stevent regelrecht op de vlijmscherpe BHV-klip af. Over minder dan een jaar kent de belangenconflictencarroussel immers haar definitieve einde. De Franstaligen gaan er alles aan doen om een plenaire stemming te vermijden. Moest het toch zover komen, zie ik de MR er de regering over laten vallen. En dan, nog maar eens communautaire verkiezingen, weliswaar totaal ongrondwettelijk. Laat maar komen, de N-VA zal er staan, in heel Vlaanderen, maar zeker in Vlaams-Brabant. Met nog meer verbetenheid, ‘drive’ en overtuigingskracht.

 

Dag na dag, steen voor steen…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s