De groei van holebirechts

 De holebibeweging bevindt zich al jaren eerder aan de linkerkant van het politieke spectrum. Dit lijkt op het eerste zicht logisch, gelet op haar aandacht voor antidiscriminatie en gelijke kansen. Zo is er met Sp.a-minister Pascal Smet voor het eerst zelfs een Vlaamse holebiminister van gelijke kansen.

Groot was mijn verbazing toen ik las dat in Nederland steeds meer homo’s rechts stemmen. Meer bepaald op de Partij Voor de Vrijheid van Geert Wilders. Hoofdreden: het uitgesproken anti-Islamdiscours van Wilders spreekt veel holebi’s uit de grootsteden aan, vaak uit angst voor de onverdraagzaamheid van veel jonge allochtonen ten opzichte van homofilie.

Ik betwijfel of er in Vlaanderen veel homo’s op het Vlaams Belang stemmen, maar het lijkt me niet ondenkbaar dat er vanuit deze traditioneel links stemmende doelgroep, ook een verschuiving plaatsvindt naar eerder rechtse partijen omwille van de linkse ‘flou artistique’ tov de Islam en het multiculturele debat. Want als het regent in Nederland, druppelt het in Vlaanderen.

Een zoveelste teken aan de wand?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s