Dossier voetbalstadion OHL, take 11: Anciaux ex, Muyters in

 Het is al van juni geleden dat ik nog eens een blog poste over het nieuwe voetbalstadion van Leuven. Niet dat ik het dossier uit het oog verloren ben, dat niet, maar soms is het beter om achter de schermen te werken. De N-VA levert met Philippe Muyters immers de minister van Sport én Ruimtelijke Ordening.

Hoe dan ook, we zitten op het juiste spoor. Leuven diende afgelopen vrijdag voor 12u een aangepast dossier in. Het financiële luik van het businessplan moest immers uitgeklaard worden. De lokatie blijft Haasrode, op de site van de Brabanthal. Medio februari beslist de Vlaamse Regering definitief wie er op de achtergestelde lening van maximum 5 miljoen euro kan intekenen, want voor alle duidelijkheid, het gaat niet om een subsidie, neen, het betreft een achtergestelde lening tegen een lage rentevoet.

Of Leuven het zal halen? Dat blijft koffiedik kijken, maar we hebben alvast één grote troef, met name de afspraak op blz 71 van het Vlaams Regeerakkoord (de Vlaamse beleidsbijbel voor de komende 5 jaar) dat er een ‘correcte regionale spreiding’ gehanteerd moet worden bij de inhaalbeweging voor de voetbalstadions. OHL mag dan voorlopig in tweede klasse spelen, we zijn wel de enige topploeg in Vlaams-Brabant. En vriend en vijand moeten erkennen dat onze provincie inzake sportinfrastructuur al jaren vreselijk achterop hinkt. Zo telt het arrondissement Leuven niet één BLOSO-centrum of topsportcomplex. We mogen blij zijn dat we de sportsite van de KUL hebben… Met Gevaert, Wickmayer, Nijs en co telt onze regio nochtans toppers genoeg. 

Een niet te onderschatten troef dus, in het regeerakkoord onderhandeld door, jawel, uw dienaar 😉

Tot slot nog dit, indien Leuven geselecteerd wordt, moet de club beslissen om haar thuismatchen op zaterdagavond te spelen. Zaterdagavondvoetbal trekt meer volk en meer omzet. En dat zullen we broodnodig hebben. Spijtig voor de deal met de Leuven Bears-basketploeg, maar zij op zaterdag en wij (dan maar) op zondag, die vlieger gaat niet meer op willen we een financieel gezonde club blijven. Ik betwijfel trouwens al jaren sterk of er zoveel ‘supportersoverlap’ is.

Advertentie

Een gedachte over “Dossier voetbalstadion OHL, take 11: Anciaux ex, Muyters in

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s