Sinterklaas kapoentje

   Heb je er ook eentje gekregen? Het VB hield naar aanleiding van Sinterklaas aan de grote stations een pamflettenactie tegen de massale regularisatie van illegalen (zie persbericht onder). Los van het feit dat deze operatie een schandalige praktijk is van de Belgische PS-Cdh regering, met vrijwillige medewerking van Open VLD en CD&V, moet ik vaststellen dat de VB-studiedienst er inzake geschatte kostprijs ferm met haar klak naar heeft gesmeten.

Het VB gaat uit van een directe kost voor de Vlaamse belastingbetaler van 500 miljoen euro (dus zonder volgmigratie). Ze rekenen hierbij op 45 mio voor inburgering. Wel, als we weten dat een inburgeringscursus 1.500 euro per nieuwkomer kost, zien we dat het VB uitgaat van minstens 30.000 geregulariseerden in het Vlaams Gewest in de periode van de eenmalige regularisatieoperatie (15 september – 15 december). Het klopt wel dat van zodra iemand geregulariseerd wordt, hij of zij ook inburgeringsplichtig wordt (natuurlijk op voorwaarde dat hij/zij in het verleden al geen inburgeringscursus volgde).

Op minder dan 10 dagen van het einde van deze eenmalige regularisatieoperatie ziet het er alvast niet naar uit dat er in Vlaanderen 30.000 regularisatieaanvragen zullen worden ingediend, laat staan 30.000 goedgekeurd. 

Daarnaast gaat het VB er zomaar even van uit dat alle geregulariseerden gedurende 1 jaar een leefloon ontvangen want ze schatten de kostprijs voor de OCMW’s immers op 250.000.000/30.000 = 8.333 per persoon per jaar. En de gemiddelde leefloonuitkering bedraagt ongeveer 700 euro per persoon per maand, of 8.400 euro per jaar.

Straffe mannen daar op de Madou. Er bestaan immers geen cijfers over de ‘steuntrekkerij’ van de gemiddelde geregulariseerde. Volgens mijn informatie blijkt alvast dat minder dan de helft van deze nieuwkomers leeft van de Staat. Ik wil er ook nog even op wijzen dat een van de grote regularisatiekanalen juist regularisatie via arbeid is. Geen ondertekend arbeidscontract, geen papieren. Van OCMW-steun is absoluut geen sprake.

Tot slot hebben ze het over de dienstverlening van steden en gemeenten. Tja, die zal er zeker zijn, maar ze mogen me toch eens komen uitleggen hoe ze aan een extra werklast van maar liefst 125 mio euro komen…

Kortom, ze doen eerst een pure (en foute) gok van het aantal regularisaties, vervolgens beweren ze dat iedereen OCMW-trekker zal worden en tot slot rekenen ze de kosten van de gemeenten driedubbel door. Een mens zou zich nog afvragen wie hier in feite de Sinterklaas is…

Hopelijk neemt de echte Sinterklaas vandaag voor die jongens van de VB-studiedienst een rekenmachine en een portie intellectuele eerlijkheid mee.

Brussel, 4 december 2009

Persbericht

Vlaams Belang deelt aan 30 treinstations in aanwezigheid van evenveel Sinterklazen en Zwarte Pieten pamfletten uit tegen hoge kostprijs collectieve regularisatie

Vlaams Belang berekent jaarlijkse kostprijs regularisatie van illegalen op 500 miljoen euro

Deze ochtend vatte het Vlaams Belang aan 30 treinstations in Vlaanderen – samen met evenveel Sinterklazen en Zwarte Pieten – post om pamfletten uit te delen, waarin wordt geprotesteerd tegen het federale regularisatiebeleid. De Vlaams Belangmandatarissen en -militanten deelden  aan de treinreizigers chocoladen munten en pamfletten uit in de vorm van een muntstuk met de boodschap: ‘500 miljoen euro: Vlaanderen is Sinterklaas niet!’.

Tijdens een persmoment aan het Berchemse station, waar verschillende kopstukken van het Vlaams Belang deelnamen aan de uitdeelactie, vatte Filip Dewinter de bedoeling van de actie samen. Voor het Vlaams Belang kan het niet dat in tijden van crisis en toenemende werkloosheid tienduizenden illegalen (mensen die bewust onze immigratiewetgeving hebben overtreden) worden geregulariseerd.

Op basis van officiële cijfers berekende het Vlaams Belang dat deze regularisatie de belastingbetaler op één jaar tijd 500 miljoen euro kost aan OCMW-uitkeringen (kostprijs: 250 miljoen euro), dienstverlening van steden en gemeenten (125 miljoen euro), gratis inburgeringscursussen (kostprijs: 45 miljoen euro) en sociale huisvesting en andere sociale voorzieningen (kostprijs: 80 miljoen euro).

Vlaams Belang kant zich radicaal tegen deze sinterklaaspolitiek.  Voor het Vlaams Belang kan die 500 miljoen euro – zeker in deze tijden van crisis – veel beter besteed worden aan het wegwerken van de wachtlijsten in de gehandicaptenzorg, aan het stijgende aantal daklozen, aan de tienduizenden mensen die nu door de crisis hun werk verliezen, kortom: aan de behoeftigen van het eigen volk.

In bijlage vindt u de persnota die deze ochtend aan Berchem Station ter beschikking werd gesteld van de journalisten, alsook enkele foto’s van de actie.

Tom Van den Troost

Perswoordvoerder Vlaams Belang

Een gedachte over “Sinterklaas kapoentje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s