Lindense Kasteelhoeve beschermd!

De Lindense Kasteelhoeve is al jaren een schandvlek in het beschermde Lindense dorpsgezicht. Door de ernstige verwaarlozing vanwege de eigenaar dreigt de hoeve volledig in te storten. Ik voer al jaren een verbeten strijd voor het behoud van dit prachtig stukje erfgoed. Zo diende ik meer dan een jaar geleden een beschermingsaanvraag in om deze hoeve te klasseren als monument. Ik ben dan ook erg verheugd met de bescherming van de hoeve door Vlaams minister Geert Bourgeois!

Door deze bescherming komen er extra subsidiekanalen (o.a. een restauratiepremie van 40%) vrij om over te gaan tot de restauratie. Kortom, nu deze bescherming een feit is, heeft de eigenaar geen enkele reden meer om te wachten met de dringende restauratie.

Ik ben fier en blij met deze stap, maar weet dat we er nog lang niet zijn. Op de eerste plaats moet er een dringend overleg plaatsvinden tussen de mensen van het Agentschap Ruimte & Erfgoed, afdeling Vlaams-Brabant, de gemeente en de eigenaar om een oplossing te vinden. Desnoods moet de gemeente de Kasteelhoeve maar overnemen via een erfpachtovereenkomst en het zelf in orde brengen. Zo komt er misschien eindelijk ook moderne vergaderinfrastructuur voor het bruisende Lindense verenigingsleven en vangt ons gemeentebestuur twee vliegen in één klap.

Dit dossier toont in onze ogen aan dat je als oppositiepartij ook resultaten kan boeken, in plaats van altijd te mekkeren en zeuren over ‘hoe slecht het wel gaat in Lubbeek.’ Om het met de wijze woorden van Frank Vandenbroucke te zeggen: ‘voor ons geen praat, maar resultaat.’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s