Het vlaggenmysterie onthuld?

Yves Leterme spreekt de militanten toe in The Claridge. De vlag hangt er al. blg 10 juni 2007: het Vlaams Kartel wint de verkiezingen met brio. In The Claridge, de Brusselse feestzaal waar het overwinningsfeest plaatsvindt, duiken plots een tiental Vlaams-radicale (je weet wel, die met de zwarte klauwen en tong) leeuwenvlaggen op. CD&V schrikt zich een hoedje. Leterme en zijn spindokters willen die verdomde vlaggen uit het zicht van de camera’s, liefst zelfs helemaal uit de zaal. De nobele onbekende N-VA’ers die ze met witte knoken vasthouden, zijn bereid ze met hun leven te verdedigen. Er moet en zal een leeuwenvlag van onze beweging in beeld komen tijdens Leterme’s overwinningsspeech. Onze volleerde vlaggenacrobaten, getraind en gehard tijdens de vele veldritten, koersen en andere sportmanifestaties, slagen uiteraard glansrijk in deze opdracht. De blackberryboys van CD&V staken na een tijdje gefrustreerd hun sabotagepogingen. Tegen ons Vlaanderen Vlagt-kruid zijn die gladde jongens in geen jaren opgewassen. De franstaligen gaan compleet door de rooie en de rest is geschiedenis. Zelfs 2,5 jaar later komt De Standaard nog op dit beeld terug. 

Maar, wat ik me al al die tijd afvraag: welke vermaledijde, geborneerde nationalist heeft die vlaggen toch in die zaal binnengesmokkeld?

Gelieve u dringend aan te melden. U ontvangt post-factum de Tijl Uilenspiegelprijs voor listigste Vlaams-nationalist van de jaren ’00. En neen, niet onverwijld, maar onmiddellijk!

 Tot slot nog dit aan Marc Reynebeau en de andere mensen die zich blijkbaar ernstig zorgen maken over de graad van Vlaamse radicaliteit van de N-VA-achterban: Het is niet omdat een deel van onze kiezers een confederaal model verkiest, dat ze een probleem heeft met de onafhankelijkheidsidee, wel integendeel. Als de Franstaligen ons halstarrig verder blijven duwen naar de rand van de afgrond, blijft enkel de separatistische optie over. Dit even ter verduidelijking, want voor je het weet schrijft die pipo nog dat ‘de N-VA eigenlijk helemaal geen Vlaamsnationale partij is’.

Advertenties

Een gedachte over “Het vlaggenmysterie onthuld?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s