Lubbeek onbestuurbaar

In mijn blogbericht van april vorig jaar, voorspelde ik het: de totale onbestuurbaarheid van onze gemeente. Amper 9 maanden later is het al zover. De verzuurde relatie tussen burgemeester Freddy Vranckx en schepen Hilke Verheyden doet de hele Lubbeekse meerderheid kantelen. Eerder deze week besliste het lokale Open VLD-partijbestuur immers om de bevoegdheden van schepen Verheyden af te nemen, nadat deze eerder overliep naar de ultieme overloperspartij LDD. Hilke, in 2000 nog de jongste schepen van het land, wordt hiermee plotsklaps de best betaalde schepen van het land. Want zelfs zonder bevoegdheden krijgt ze van de belastingbetaler, u en ik dus, tot 1 januari 2013, een 2.500 euro bruto per maand om … absoluut niets te doen. Gezond verstand? Laat me niet lachen.

De grote vraag is echter hoe de overblijvende VLD/Sp.a-meerderheid onze gemeente de komende jaren zal besturen. Paars is door deze demarche haar meerderheid kwijt. Hilke zat immers op de wip als 12de meerderheidslid in een gemeenteraad met 23 leden. En zoals ik de Lubbeekse politiek ken, wordt het quasi onmogelijk om met een minderheidscollege onze gemeente naar behoren te besturen.

Het is bijzonder pijnlijk te moeten vaststellen dat stemmenkampioen en burgemeester Freddy Vranckx zijn ploeg niet langer in de hand heeft. Hardnekkige geruchten voorspellen immers nog meer dissidentie. 

Het worden voor hem nog een erg, erg lange 3 jaar tot aan de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Spijtig voor hem, maar vooral spijtig voor de inwoners van onze gemeente. Zij hebben recht op een beter bestuur.

Advertenties

4 gedachtes over “Lubbeek onbestuurbaar

 1. beste vriend Theo,

  Het is zeker niet de fout van de schepen , maar wel de fout van gefrustreerde vld-ers, zoals er die in jullie partij ook zijn en waarmee je met hen steeds Hilke als de booswicht van gans de gemeente wil bestempelen.
  Niets is minder waar, zij lag zeker niet aan de basis van dit voorval, maar zoals jij, je vriend bestempelt als de stemmenkampioen is het in zijn kamp dat oorzaak van dit spijtig gegeven moet worden gezocht. Daar rep je geen woord over , nee steeds op de jongste schepen de kanonballen afvuren met de stille hoop om als je ooit één zetel behaald een coaltie met je vriend aan te gaan.
  Maar spijtig genoeg de Lubbeekse bevolking weet beter, dat merkte je reeds met de voorbije gemeenteraadsverkiezingen, waar we zeker geen woord willen aan vuil maken.

  beste groetjes
  de mannen van de boerentram

 2. Beste Albert Verheyden,

  Als je opteert om lekker stiekem onder een schuilnaam te reageren omdat je, als vader van Hilke, liever anoniem wenst te blijven, doe dit dan vanop een andere computer aub. Zoniet heeft uw poging tot anonimiteit niet veel zin.

 3. Beste Theo

  Niettegenstaande de mislukte anonimiteit van de vader van, kan ik hem geen ongelijk geven! Dat er in ons huidig gemeentebestuur corruptie aanwezig is van de bovenste plank, daar wordt geen woord over gerept… Maar aangezien ik binnenkort (hopelijk) naar het buitenalnd zal verhuizen, moet ik er niet meer voor stemmen!

  Mylle den 1ste

 4. Beste Theo,

  We zullen de gang van zaken op de voet volgen in Lubbeek.

  Schepen Verheyden zal zich blijven inzetten voor de inwoners van Lubbeek.

  Vriendelijke groeten en tot op de gemeenteraad van 27 januari!

  Fred De Keyser
  Provinciaal voorzitter LDD Vlaams-Brabant

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s