blote borsten vs burkinifashion

 Herinnert u zich deze nog? Onder de slagzin ‘Een borst is maar een borst’, voerde de Scandinavische feministische actiegroep Bara Böst een jaar geleden actie voor het recht om ook in overdekte, publieke zwembaden topless te mogen zwemmen. Met succes, want in gendergidsland Denemarken is het sindsdien toegelaten.

Anno 2010, in Vlaanderen worden gescheiden zwemuurtjes ‘met enkel vrouwelijke redsters‘ nog volop gepromoot en ingericht, links naar burkinifashionsites, à la www.modestkini.com incluis.

Kortom, het zwembad in de buurt blijft een uitgelezen plek om diepmaatschappelijke religieuze conflictstof te vinden. De overdreven paniekerige houding ten opzichte van het gemengd zwemmen van de conservatief-katholieken uit het midden van de vorige eeuw, is met volle overgave overgenomen door de conservatieve moslims uit deze eeuw. 

Het verschil? De feministen en zelfverklaarde progressieven zwijgen ditmaal als vermoord, althans in Vlaanderen. Wereldkampioenen papensmullen, dat wel (met Léonard als kersvers hapje), maar oh zo stil als de zoveelste imam of moefti het gemengd zwemmen verbiedt… 

Ik schreef het al eerder, mijn verstand is te klein om het hedendaagse bondgenootschap tussen de conservatieve Islam en het progressieve socialisme te kunnen vatten.

Kan iemand me helpen?

Advertentie

2 gedachtes over “blote borsten vs burkinifashion

  1. Pingback: 2010 in review « Theo tuurt naar Vlaanderen en de wereld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s