Gemeenteschool Binkom: parole, parole, parole

foto school Linden 12 juli 2007: Het Laatste Nieuws kopt: ‘Gemeenteschool krijgt grondige renovatie’. Onderwijsschepen Muls kondigt apetrots een grondige renovatie aan van de gemeenteschool in 2008 en 2009.

 April 2009:  De Vlaamse administratie Onderwijs & Vorming publiceert haar doorlichtingverslag van de gemeenteschool van Binkom. Uit dit verslag blijkt dat het onderwijskundig en onderwijsondersteunend functioneren van deze school goed verlopen. Zo is er onder meer sprake van ‘een gemotiveerd, dynamisch pedagogisch team’ en ‘een stimulerend pedagogisch klimaat waarin de kinderen maximale ontwikkelingskansen krijgen.’ Dat verdient een dikke pluim voor het hele schoolteam!

Dit inhoudelijk sterke werk steekt in schril contrast af met de waslijst aan opmerkingen over het zogenaamde ‘risicobeheersingsbeleid’. Dit is, kort gezegd, de infrastructuur. De opmerkingen gaan van het gebrekkige sanitair, over onveilige verlengsnoeren tot opmerkingen over het gebrek aan brandveiligheid. Desalniettemin krijgt de Binkomse gemeenteschool een positief advies tot juni 2011. Tegen dan moet er tegemoet gekomen zijn aan de opmerkingen van de inspectie.

Januari 2010: Er is geen verwarming meer in de kleuterlokalen. Dit is reeds de tweede maal deze maand. De kleuters zijn nu verhuisd naar de refter. Er werd afgesproken dat alle ouders naar de gemeente bellen om te protesten.  

 Hoe lang nog?

Advertenties

Een gedachte over “Gemeenteschool Binkom: parole, parole, parole

  1. Een mooi voorbeeld van de ‘ziektes van onze tijd’ in de politiek. Onderwijs is geen prioriteit meer. ‘Een solide samenleving bouw je niet op goed onderwijs maar op een blauwe fundering’ lijkt het motto wel eens te zijn.
    En natuurlijk is wat je zegt als de media kijken veel belangrijker als het echt gevoerde beleid. Daar blijken zonder uitzondering in alle politieke ‘gezinnen’ wel kinderen in hetzelfde bedje te ziek zijn.
    Blijf turen (en een corrigerende vingertik ten gepaste tijde vind ik therapeutisch best verantwoord)
    Groeten

    Maarten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s