N-VA Lubbeek tevreden met kordate houding Minister Bourgeois

 Vandaag reageerde Vlaams viceminister-president en minister van Binnenlands Bestuur, Geert Bourgeois in het Vlaams Parlement erg kordaat op de parlementaire vragen over de totale onbestuurbaarheid van Lubbeek. Minister Bourgeois wees meermaals op de totaal onverantwoordelijke houding van de gemeenteraadsleden te Lubbeek. Hij tolereert dit niet langer. Zo zal hij morgen een ingebrekestelling sturen naar de gemeente Lubbeek omwille van het niet-goedkeuren van de voorlopige twaalfden. Minister Bourgeois geeft de gemeenteraad tot 26 maart tijd om de voorlopige twaalfden goed te keuren, zoniet wordt er een regeringscommissaris naar Lubbeek gestuurd om de nodige maatregelen ten uitvoer te brengen. Een regeringscommissaris! … naar Lubbeek! (Ter info: de vorige keer dat er een regeringscommissaris naar een gemeente werd gestuurd, was in de jaren ’80 naar het Voeren van Happart…)

Meer nog, de kosten van deze ‘speciale zending’ worden persoonlijk aangerekend ‘aan de personen die verzuimd hebben aan de ingebrekestelling gevolg te geven.’ Het ziet er naar uit dat een aantal Lubbeekse ‘politici’ zich aan een mooie factuur mag verwachten…

De minister gaf ook mee dat hij voorlopig nog even wacht met de aanstelling van de gouverneur of een andere ambtenaar met een officiële bemiddelingsopdracht met als doel het op poten zetten van een nieuwe meerderheid. Eerst en vooral moeten de voorlopige twaalfden gestemd worden, opdat de gemeente toch minstens over enig werkingsbudget beschikt.

De verantwoordelijkheidszin van meerderheid én oppositie is ver te zoeken, de inwoners zijn de dupe van deze kinderachtige politieke spelletjes.  Wij herhalen bij deze onze oproep aan alle inwoners om te protesteren tegen deze schandalige gang van zaken. Dit kan door te bellen naar het gemeentehuis (T. 016/ 47 97 00), door een protestmail te sturen naar alle gemeenteraadsleden via de gemeentesecretaris info@lubbeek.be (model e-mail zie onder) of door aanwezig te zijn op de gemeenteraadszitting van 17 maart a.s.

Voor de N-VA is het duidelijk. De N-VA eist dat, indien er tegen de gemeenteraad van volgende week woensdag geen nieuwe meerderheid gevonden is, het voltallige college van burgemeester en schepenen zijn ontslag indient, zodat er een alternatieve meerderheid kan worden voorgedragen.

De N-VA hoopt dat dit wanbestuur genadeloos afgestraft wordt bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen, want wat er in Lubbeek gebeurt tart werkelijk alle verbeelding.

Davy Suffeleers

Voorzitter N-VA Lubbeek

Theo Francken

0478/ 21 07 61

 

MODEL protestmail:

Ter attentie van de gemeenteraadsleden

Via info@lubbeek.be  

Geachte leden van de gemeenteraad,

Als stemgerechtigd inwoner van de gemeente Lubbeek protesteer ik tegen de huidige gang van zaken. Ik eis daarom dat het wanbeleid onmiddellijk ophoudt en dat de gemeente op een ordentelijke wijze wordt bestuurd.

Hoogachtend,

voornaam en naam

Advertenties

Een gedachte over “N-VA Lubbeek tevreden met kordate houding Minister Bourgeois

  1. Wel Theo als mede ex-scouts van lubbeek zou ik graag je medewerking vragen om de scouts van lubbeek in een veilig en goed lokaal te herbergen te lubbeek

    groeten jos alias de zoeg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s