Lubbeeksoap

 Het wordt met de dag gekker… Hilke Verheyden, de Lubbeekse schepen die vorige jaar overliep van Open VLD naar LDD en sinds enkele maanden geen bevoegdheden meer heeft, wilt nu blijkbaar de coalitie terug steunen. Althans dat zegt haar ‘woordvoerder’ Peter Reekmans. Haar zelf aan het woord laten is blijkbaar te riskant…

Ik hoop dat Open VLD en Sp.a eens heel goed nadenken, voor ze beslissen. Een tweede keer hun meerderheid verliezen is politieke zelfmoord. De gemeenteraadsverkiezingen van 2012 zijn nog ver, en het geheugen van velen is kort, maar 2 keer met het schaamrood op de wangen afgaan, dat blijft wel hangen natuurlijk. 

Het Laatste Nieuws 12 maart 2010 
LDD wil opgeblazen meerderheid herstellen
|<< << 5 van 16 >> >>|
LDD wil opgeblazen meerderheid herstellenLubbeekLDD wil opgeblazen meerderheid herstellenNadat Groen! en CD&V al aangaven eventueel bereid te zijn voor een nieuwe meerderheid te zorgen zodat de onbestuurbaarheid van Lubbeek opgelost raakt, biedt nu ook LDD zijn diensten aan. Opmerkelijk, want het overlopen van schepen Hilke Verheyden van meerderheidspartij Open Vld naar LDD zorgde ervoor dat de meerderheid van Open Vld en sp.a een minderheid werd. “Het is de meest logische oplossing”, zegt Peter Reekmans van LDD.”Het is de meest logische oplossing”, zegt Peter Reekmans van LDD.”Hilke is meer dan een jaar geleden van partij veranderd. Daarna is ze loyaal gebleven aan de meerderheid, tot haar bevoegdheden als schepen haar in het najaar ontnomen werden.”

Terugkeer

“Dat wil echter niet zeggen dat een terugkeer niet kan. De voortzetting van het Open Vld-sp.a-LDD-bestuur zou zelfs de meest voor de hand liggende oplossing zijn om uit deze politieke impasse te geraken.”

Sancties

Burgemeester Freddy Vranckx hoedt zich om voorbarige uitspraken te doen over de samenstelling van het schepencollege. “Verheyden heeft gezegd dat ze constructief zou blijven meewerken, maar dat is niet het geval geweest. De ene keer stemde ze mee met de meerderheid, dan weer niet”, klinkt het.

“Het valt me bovendien op dat nu minister Bourgeois dreigt met financiële sancties de oppositiepartijen allemaal bereid zijn om voor een meerderheid te zorgen. Er wordt in ieder geval aan een oplossing gewerkt. Binnenkort ga ik met alle fractieleiders praten over de kwestie.”

(JVBH)

© 2010 De Persgroep Publishing
Publicatie: Het Laatste Nieuws / Leuven-Brabant
Publicatiedatum: 12 maart 2010
Auteur: Vanden Broeck Joris;
Pagina: 20
Aantal woorden: 246
 Top
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s