Schurkenstaat België

 U wist het waarschijnlijk nog niet, maar na Iran, Irak en Noord-Korea trad er recent nog eentje toe tot de ‘as van het kwaad’… België, waar schurken en bandieten zich thuis voelen.

Han-sén

De federale regering vond er immers niets beters op dan Jean-Pierre Hansen (uitspreken op z’n Frans ‘Han-sén’, hij staat erop) in de Raad van Bestuur van de Vlaamse grootbank KBC te ‘placeren’. Na de bankencrisis heeft ze immers een plaatsje in de RvB van KBC en dat moest nog definitief ingevuld worden.

Hansen is een regelrechte schurk. Hij kwam als ‘big boss’ van Electrabel enkele jaren geleden in opspraak in het Electragate-schandaal rond bedrijfsspionage. Hansen liet tijdens de nacht van 19 februari 2004 met zijn veiligheidsbadge drie mannen binnen op de hoofdzetel van Electrabel aan de Regentlaan in Brussel. Ze plaatsten er afluistersoftware op de computer van een kaderlid van Electrabel. Hij hielp dus GDF Suez om spionagemateriaal te installeren in de kantoren van het toen nog niet ingelijfde Electrabel. Het leidde net niet tot een veroordeling, maar hij werd wel ferm op de vingers getikt door de rechter.

MR

Hansen is de vileine Reynders protégé die de uitverkoop van Electrabel aan Suez (naast de Sabenadeal dé smerigste zaak van naoorlogs België) van in het begin mee manipuleerde. Hij verdiende er ook grof geld aan, zo verkocht hij in april 2007 nog voor meer dan 12 miljoen euro aan Suez-aandelen. 

Hansen is zo één van die mythische belgische spinnen die overal inzitten. Zijn énige publiek gemaakte mandatenlijst dateert van 2005 en telt meer dan 35 mandaten.

Sabotage

Eerst wou de federale overheid KBC niet redden, en nu droppen ze zo iemand in hun Raad van Bestuur. Het laat geen twijfel dat deze professionele saboteur er alles aan zal doen om stokken in de Vlaamse KBC-wielen te steken. Wedden dat er binnen afzienbare tijd een overnamebod vanuit Frankrijk komt?

Het is echter nog niet te laat. Op 29 april moet de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering de aanwezigheid van de overheid in de raad van bestuur van KBC nog goedkeuren.

Vlaamse vrienden van de KBC, laat niet met jullie sollen. Zeg massaal ‘non’ aan deze belgische schurk!

Advertenties

Een gedachte over “Schurkenstaat België

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s