Lubbeek blijft onbestuurbaar

 

Het ziet er niet naar uit dat men er in Lubbeek veel van zal bakken de resterende 2,5 jaar tot aan de gemeenteraadsverkiezingen. Nu is er nog altijd géén oplossing!

Het Nieuwsblad 1 april 2010 
Artikel zonder titel
|<< << 4 van 7 >> >>|
LUBBEEKGemeente blijft onbestuurbaar

De saga van het onbestuurbare Lubbeek gaat verder. Algemeen werd aangenomen dat de gemeenteraad gisteren de begroting zou goedkeuren, maar die beslissing is uitgesteld. Alle raadsleden, behalve André Van Goethem (CD&V), gingen akkoord. Wel werden de voorlopige twaalfden voor april goedgekeurd, net zoals twee weken geleden tijdens een extra gemeenteraad. Daarmee kan het bestuur alleen de meest noodzakelijke uitgaven doen.

De goedkeuring daarvan was voor minister Geert Bourgeois (N-VA) een minimumvereiste. Hij dreigde om met een regeringscommissaris orde op zaken te stellen. Mogelijk treedt Bourgeois alsnog op, mogelijk door een bemiddelaar af te vaardigen om de onbestuurbaarheid van de gemeente op te lossen.

Sinds de overstap van schepen Hilke Verheyden van Open VLD naar LDD heeft het college geen meerderheid meer in de gemeenteraad. (FG/STL)

© 2010 Corelio
Publicatie: Het Nieuwsblad / Leuven-Hageland
Publicatiedatum: 1 april 2010
Auteur: stl;
Pagina: 51
Aantal woorden: 129
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s