Dossier voetbalstadion OHL: take 13: de Brabantarena staat in de steigers!

 Het is gelukt!  De Vlaamse Regering geeft OHL een achtergestelde lening van 5 miljoen euro. Waar Anciaux faalde, krijgt N-VA’er Muyters het dossier wel rond.

Het betreft een oefenstadion van 20.000 toeschouwers en krijgt de leuke werknaam ‘De Brabantarena’. Na Amsterdam krijgt dus ook Leuven haar arena 😉 

Een absolute voorwaarde om er ook echt een Leuvense voetbaltempel van te maken, is de promotie naar eerste klasse. Dit jaar zal het niet meer lukken. Het stadion zal er echter ten vroegste over 8 jaar staan. In 8 seizoenen kan er natuurlijk veel gebeuren. Desnoods moeten we ook maar een rijke buitenlandse club of investeerder zoeken en in het rood gaan zoals schuldenkampioenenploeg Lierse. Want wat haalt het uit om de beste leerling van de klas te willen zijn op financieel vlak, als het sportief niet lukt? En het duizendkoppige monster van incompetentie en starheid, de KBVB, treedt toch niet op tegen al die wantoestanden, meer nog, ze moedigt ze aan.

 

 

Groen licht voor financieringssteun zes oefenstadions

Op voorstel van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters besliste de Vlaamse Regering positief over de ingediende dossiers ‘oefenstadions’ voor Lokeren, Mechelen, Oud-Heverlee Leuven, Sint-Truiden, Westerlo en Zulte-Waregem.

De Vlaamse Regering zet daarmee een volgende stap in de ondersteuning van de verwezenlijking van de verbetering van de voetbalinfrastructuur in Vlaanderen. Clubs konden tot 27 november 2009 een aanvraag indienen voor het verkrijgen van een goedkope lening, hetzij 10 miljoen euro als wedstrijdstadion, hetzij 5 miljoen euro als oefenstadion. In december besliste de Vlaamse regering reeds om vier dossiers te ondersteunen in hun kandidatuurstelling voor wedstrijdstadion. Het ging om de dossiers van de steden Gent, Genk, Antwerpen en Brugge.

Voor de oefenstadions werden in totaal zes dossiers ingediend, met name Lokeren, Mechelen, Oud-Heverlee Leuven, Sint-Truiden, Westerlo en Zulte-Waregem. Alle aanvragen werden ontvankelijk verklaard. Na een eerste evaluatie stelde de Overlegcommissie Voetbalinfrastructuur Vlaanderen een aantal clubs nog bijkomende vragen. Na kennis genomen te hebben van deze extra informatie maakte de Commissie haar eindadvies over aan de Vlaamse regering.

De Vlaamse Regering schaart zich achter dit advies en beslist dat de zes ingediende dossiers allemaal in aanmerking komen voor de vooropgestelde financiële ondersteuning via de ParticipatieMaatschappij Vlaanderen (PMV). De Vlaamse Regering geeft dan ook de opdracht aan de PMV om de onderhandelingen met de clubs op te starten of verder te zetten. De Vlaamse Regering wijst daarbij bijkomend op de noodzaak voor alle clubs om in orde te zijn met het financiële luik van de Pro League licentie en op de vanzelfsprekende noodzaak de FIFA-criteria te respecteren.

Het engagement van de Vlaamse Regering past in het kader van de kandidaatstelling voor het WK, maar blijft onverkort van kracht indien de toekenning van het WK Voetbal niet naar België/Nederland zou gaan.

Advertentie

3 gedachtes over “Dossier voetbalstadion OHL: take 13: de Brabantarena staat in de steigers!

 1. Beste,
  Als Leuvenaar wil ik je bedanken voor je inzet om een degelijk stadion aan Leuven te bezorgen.
  Ik bewonder je inzet voor allerlei problemen en dat niet alleen op sportief gebied.
  Ik denk nog dikwijls terug aan de tijd dat we samen met Dirk Vanderborght(mijn collega bij de douane)dikke potten pakten bij de Jomme in café “Onder Den Tore” in Leuven.
  Veel geluk met de volgende verkiezingen.
  Luc Steemans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s