N-VA voert actie

 TREINREIS LEUVEN – LUCHTHAVEN

MAXIMALE PRIJS, MINIMALE KWALITEIT

Sinds enkele jaren is er een rechtstreekse treinverbinding tussen Leuven en de luchthaven. Gelet op het grote succes van deze lijn, kunnen we stellen dat dit een goede zaak is voor onze regio.

Minder positief is dat iedereen die naar de luchthaven spoort sinds 1 november een ‘Diabolotaks’ van € 2,05 moet betalen om het Diaboloproject (= een tunnel voor de verbinding met Antwerpen) te bekostigen. Tegen 2012 wordt dit verder verhoogd tot € 4,10/rit.

Als je weet dat een enkel ticket vroeger maar € 3,25 kostte, zie je dat dit voor de Leuvenaar een tariefverhoging van méér dan 100% betekent!  

 Daarom pakt de N-VA uit met 2 concrete voorstellen:

1/ Vervang die aftandse treinstellen uit de vorige eeuw door moderne, want waarom toch die versleten 383-treinstellen op deze cruciale lijn vol toeristen en zakenmensen? We never get a second chance to make a first impression!

2/ Vervang de onrechtvaardige Diabolotaks door een minimale extra verrekening in de totale prijs van elk vliegtuigticket. Zo zullen ook zij die niet met de trein komen mee helpen aan het ontlasten van het overvolle Vlaams-Brabantse wegennet en dus de betere bereikbaarheid van de luchthaven. Investeren in openbaar vervoer is investeren in de toekomst.

Advertenties

Een gedachte over “N-VA voert actie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s