Van Franstalige ridder naar fiere Vlaming

Foto 11: geschiedenis Antoine-Henri Vinckenbosch 

Onderstaande brief werd gisteren aan alle Lubbekenaren bezorgd.

 

STEM NA 162 JAAR TERUG EEN LUBBEKENAAR IN DE KAMER!

 

Hallo,

Exact 162 jaar geleden, op 13 juni 1848, werd Ridder Joseph François Emmanuel van den Berghe de Binckum verkozen in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Hij was de Franstalige burgemeester van Lubbeek en zetelde 2 jaar in het Belgische Parlement dat enkel bestond uit francofone grootgrondbezitters, edellieden en fabriekseigenaars. Zij haalden hun neus op voor de ‘Vlaamse boerkens’. Voor wie hieraan twijfelt, raad ik het bekijken van de alomgeprezen film ‘Daens’ over Priester Daens aan.

 Exact 162 jaar later, op 13 juni 2010, staat geboren en getogen Lubbekenaar Theo FRANCKEN op de 1ste plaats voor de Kamer voor de N-VA. Zo dient er zich, voor het eerst in 162 jaar, een mooie opportuniteit aan om terug een Lubbekenaar naar de Kamer van Volksvertegenwoordigers te sturen.

 Ditmaal géén Franstalige ridder, maar wél een fiere Vlaming die opkomt voor de belangen van de gewone Vlaming: werk, veiligheid en sociale bescherming.

 Na 3 jaar van totale stilstand, zijn de uitdagingen enorm. Stem voor de N-VA en durf nu kiezen voor verandering. Stem voor Theo Francken en geef Lubbeek een stem in Brussel!

Davy Suffeleers, voorzitter N-VA Lubbeek

Hulst 35, Binkom

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s