Drugs business, though business

 

Was in mijn studententijd bier de regel en wiet de uitzondering, zijn tegenwoordig bier en wiet de regels en coke de uitzondering. Cocaïne is dé partydrug bij uitstek, spijtig genoeg ook in Leuven. De goegemeente zou er van staan te kijken moest ze weten wie er allemaal wel eens graag een lijntje snuift… Het lijkt onschuldig, maar is het allerminst. 

Wat veel Leuvense twintigers en dertigers al jaren weten, is nu ook wetenschappelijk bewezen. Gewoon even een pipetje water uit de Dijle vissen en klaar is kees. De wetenschap staat voor niets.

 

    

AANZIENLIJKE HOEVEELHEID RESTANTEN VAN COCAÏNE IN AFVALWATER VAN LEUVEN

 

Donderdag 19 juli 18:06    
  
  Leuven
Het Nieuwsblad + Eigen berichtgeving
 
Het water in de Dijle bevat opvallend veel resten van cocaïne. Dat blijkt uit een onderzoek van de Leuvense professor Jan Tytgat en een laatstejaarsstudent. Zij onderzochten de overblijfselen van cocaïne die in het afvalwater terecht komen via de urine van de gebruikers.
En opmerkelijk: op vrijdagochtend is die hoeveelheid zelfs het dubbele van op een andere weekdag.
 

De professor maakte ook een ruwe berekening van de hoeveelheid cocaïne die er gebruikt werd. 30 gram of zo’n 300 dosissen op de gewone weekdagen. 60 gram of zo’n 600 dosissen op de bewuste donderdag.

Die hoeveelheid ligt niet veel lager dan in onze hoofdstad Brussel, waar de Zenne ook al eens door professor Tytgat werd onderzocht.

Het onderzoek opent perspectieven voor het drugsbeleid in ons land. Zo is er al geld vrijgemaakt om alle waterlopen in België te onderzoeken. 

 
 

600 porties of 60 gram coke wordt er doorgehaald op een gemiddelde donderdagavond te Leuven. Aan een straatwaarde van 40€ tot 50€/gram komt dit al gauw op een Leuvens nachtomzetcijfer van een kleine 3.000 €. Reken daar nog de verkoop van andere ‘stuff’ bij en je kan moeilijk verwonderd zijn van het feit dat ‘al die toffe mensen’ uit Brussel en Mechelen tegenwoordig naar Leuven afzakken op donderdagavond en dat er zoveel zware vechtpartijen zijn…

 Drugs business, tough business. En dan is dit nog héél klein bier t.o.v. de Mexicaanse en Colombiaanse karteloorlogen.

Het bizarre aan het verhaal is dat het gebruik van hard drugs hoe langer hoe minder een politiek en media ‘issue’ zijn. Hoe meer er gesnoven wordt, hoe minder de politiek en de media er blijkbaar wakker van liggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s