Genaturaliseerd / Naturalisé

Het is alombekend dat België de soepelste nationaliteitswetgeving ter wereld heeft. Ingevoerd door G. Verhofstadt in de hoogdagen van het multiculturele geloof en volledig in lijn met het hey ho positivoverhaal van de paarse milleniumboys en -girls.

Wat echter velen niet weten is dat er los van deze Snel-Belg-Wet een nóg soepelere procedure bestaat. Is via de Snel-Belg-wet 7 jaar verblijf vereist, dan kan het via de naturalisatieprocedure al na 3 jaar verblijf, uiteraard ook zonder enige werk- of integratievereiste. De naturalisatieprocedure is een grondwettelijke gunstmaatregel en een autonome bevoegdheid van het Parlement, meer bepaald van de Commissie Naturalisaties waarvan sinds kort ook uw dienaar deel uitmaakt.

Omdat zowel de Snel-Belg-wet als de naturalisatieprocedure zo fundamenteel indruisen tegen het rechten- en plichtenverhaal waarop ik mijn politiek-maatschappelijke visie baseer, weiger ik ook maar één dossier goed te keuren zonder duidelijke naturalisatiecriteria en zonder een strengere nationaliteitswetgeving. Voor mij is dit een gewetenskwestie.

Voorlopig volgen de meeste collega’s in de commissie, maar de PS zal de druk sterk opdrijven op Cdh, Ecolo, Spa, Groen, MR en CD&V tegen de volgende cruciale commissievergadering woensdag om 10u. Ik zet me samen met mijn ‘colleganaturalisten’ Daphné, Sarah en Miranda bijzonder schrap.

Roi Albert mag ons misschien links laten liggen, in het parlement zal de N-VA de komende weken eens ferm haar tanden laten zien.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s