Rik!

Laatste week van het jaar, tijd voor een toast. Ik hef het glas…

Op Bart De Wever – captain, my captain – dat hij in 2011 wat meer tijd vindt voor zijn vier ‘pagadders’, voor beweging en gezonde voeding.

Op Siegfried Bracke, mijn verrassing van het jaar – niet omwille van de stemmen, wel omwille van zijn wijze houding – nooit dominant, altijd een heer – dat hij in 2011 in de warme armen van alle zuiderlingen gesloten wordt.

Op Jan Jambon, mijn fractieleider, dat hij ook in 2011 niet versaagd, maar blijft doorduwen tot het echt goed zit.

Op Ben – Laden – Weyts, mijn goede vriend, dat hij in 2011 nog veel Franstaligen op de kast jaagt met zijn kennis, expertise en sluwe onderhandelingstechnieken. En dat hij wat meer slaapt…

Op Geert Bourgeois, mijn leermeester, dat hij in 2011 die aftandse zelfbedieningsprovincies temt en dat hij Inburgering verder uitbouwt tot hét Vlaamse beleidspareltje.

Op Philippe Muyters, dat hij onze atleten de allerbeste beleidszuurstof geeft met het oog op London 2012 en dat hij Van Mechelen nog maar eens een poepje laat ruiken over de Vlaamse begroting.

Op Frieda Brepoels, dat ze in 2011 die euromandarijnen ferm toont wat er echt aan de hand is in belgië. En dat ze het vuur en de kracht blijft vinden om als partijsecretaris het land rond te crossen ter meerdere eer en glorie van ‘de partij’.

Op Karl Vanlouwe, mijn compagnon de route van het eerste uur, dat hij in 2011 als ‘last of the mohikans’ de deuren van de Senaat achter zich dichttrekt, voorgoed.

Maar ik toast ook…

Op Rode Rudy, dat hij in 2011 De Leeuw in zichzelf terugvindt.

Op Walter Zinzen en de 199 andere zelfverklaarde belgische ‘cultuurpausen’, dat ze in 2011 nog veel frustraties van zich mogen afschrijven.

Op Marc Reynebeau, dat hij zichzelf ook in 2011 nog geweldig vindt.

Op Mark Eyskens, dat hij zijn ‘magic’ om in het nieuws te geraken in 2011 herwint.

en tot slot… op collega Rik Torfs, dat hij in 2011 eindelijk krijgt wat hij verdient, een eigen praatprogramma en dito mannenblad. Rik!

Advertentie

Een gedachte over “Rik!

  1. Hef gerust het glas, want ondanks alle hardnekkige verzet van PS & Co. en ondanks alle tegenwerking in een groot deel van de Vlaamse pers hebben jullie knap werk gedaan. Maar wat zou de beste tactiek zijn voor de komende maanden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s