Lubbeek onbestuurbaar BIS

 

Geen gemeente in Vlaanderen die slechter bestuurd wordt dan Lubbeek. Na de politieke soap van een jaar geleden – waarbij Lubbeek gedurende maanden onbestuurbaar was tot de dag dat Vlaams Minister van Binnenlandse Zaken Geert Bourgeois ermee dreigde een regeringscommissaris naar Lubbeek te sturen – is de malaise weergekeerd. Ditmaal stappen maar liefst 4 Open VLD mandatarissen, waarvan 2 schepenen, uit de Open VLD om als onafhankelijken te gaan zetelen. De kersverse paarsgroene meerderheid van Open VLD, Sp.a en Groen! krijgt hierdoor een ferme klap. De onbestuurbaarheid dreigt voor de tweede maal deze legislatuur. Burgemeester Freddy Vranckx (Open VLD) is zijn rol van leidende figuur kwijt. De totale impasse is een feit.

Wat we nu zien is het einde van een liberaal tijdperk van 30 jaar blauwe overmacht. Door het interne geruzie, de naijver en de zelfbediening zit de Lubbeekse meerderheid voor de tweede maal op haar gat. De Lubbekenaren blijven in de kou staan. Geen enkel lokaal dossier schiet op, het wantrouwen binnen de bestuurs’ploeg’ is allesoverheersend.

Ik zou voor de tiende keer kunnen oproepen om te stoppen met de politieke spelletjes in Lubbeek, maar dat heeft geen zin. Er is maar één oplossing voor dit rampzalige pseudobestuur en dat zijn nieuwe verkiezingen. Dat het maar gauw 2012 is. N-VA Lubbeek zal er staan met een sterke lijst van mensen die voor elkaar door een vuur gaan. Nu durven veranderen, en al zeker in Lubbeek.

Advertentie

Een gedachte over “Lubbeek onbestuurbaar BIS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s