Melchior of Gerolf?

Probleem! Melchior Wathelet wil vrijdag a.s. niet langer naar ons debat komen omdat Gerolf Annemans van het VB er zal zijn. De Franstalige interpretatie van het ‘cordon sanitaire’ gaat immers zo ver dat in debat gaan met het VB al uit den boze is. Let op, hoe dwaas dit nu ook lijkt, 6 jaar geleden was dit ook in Vlaanderen nog ‘bon ton’ om te verdedigen. Ik herinner me ons eerste kopstukkendebat in 2005 tussen Dewinter, Dedecker en De Wever. We kregen de hele Lubbeekse goegemeente op onze kop omdat we het hadden gedurfd ‘een Vlaams Belanger uit te nodigen in Lubbeek en zo het cordon sanitaire te doorbreken’ (sic). Groen en Sp.a protesteerden voor de deuren, de politie stond paraat, de scheldmails stroomden binnen, tutti quanti. 

Zo zie je maar hoe snel geesten kunnen rijpen, 6 jaar later kraait er geen haan naar dat we Annemans uitnodigen. Meer nog, dezelfde Lubbeekse goegemeente zal mooi uitgedost op de eerste rij post vatten.

Soit, dit lost natuurlijk ons probleem nog niet op, want wat doen we nu: Annemans afzeggen of Wathelet?

Dilemma, want van de ene kant waren we echt blij om eindelijk een Franstalig toppoliticus te hebben, iemand die zeer goed Nederlands spreekt en open is, het zou ons debat een meerwaarde geven, van de andere kant vinden we niet dat we moeten meehuilen met de Franstalige politiek correcte wolven. Wie veto’s stelt, moet daarvan de gevolgen maar dragen. Wat we in 2005 al niet deden – meegaan in de perfide cordonlogica – zullen we anno 2011 zeker niet doen.

Met veel spijt in het hart zullen we Wathelet moeten afbellen. Het water wordt duidelijk alsmaar dieper…

Rest ons niets dan u nogmaals van harte uit te nodigen op vrijdag 8 april om 20u wanneer volgende toppers de degens kruisen:

Ben WEYTS (N-VA)

Gwendolyn RUTTEN (Open VLD)

Gerolf ANNEMANS (VB)

Melchior WATHELET Jr. (Cdh)

Pieter DE CREM (CD&V)

Bruno TOBBACK (Sp.a)

Ze buigen zich over de volgende vraag: ‘WAARHEEN MET BELGIE?’

Moderator: Frank Thevissen

Toegangsprijs: 5 euro (1 drank naar keuze inbegrepen)

Zaal Libbeke, Gellenberg 16 te Lubbeek

Iedereen van harte welkom!

Advertenties

Een gedachte over “Melchior of Gerolf?

  1. De franstaligen zijn hier radicaler of consequenter in. dat is al jaren hun standpunt. wie verder tuurt dan zijn navel, had dit kunnen weten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s