Bakvisseuuh!

 

Elke (ex-)student kent wel het sfeertje van lichte opwinding en nervositeit dat er bij het begin van het academiejaar in de talloze faculteiten en fakbars hangt. De nieuwe lading schachten en porren wordt immers binnengebracht. Let the fun begin!

In het Parlement was het in oktober net zo. Door de vervijfvoudiging van de N-VA-fractie naar 27 Kamerleden kwamen er plots wel heel veel nieuwkomers het groene pluche bezetten. ‘Bakvisseuuh!’ dachten de vele Kamerkrokodillen ongetwijfeld. Grillen en opeten. Wel, ze hebben zich dan toch zwaar mispakt aan onze fractie. Door de strakke maar goede leiding van onze fractieleiders Jan Jambon en Ben Weyts en de efficiënte coaching van fractiesecretaris Rob Vandevelde en woordvoerdster Annemie Nijs, staat onze fractie er na één jaar. Geen naïeve mossels en politieke garnalen, maar stuk voor stuk dikke kabeljauwen (hmmm, klinkt nogal plastisch, I know).

In elk groot Kamerdebat (IPA, bankgeheim, vrouwenquota, gezinshereniging, snelbelgwet, asiel en opvang, interventie in Libië, NMBS, dotaties koningskinderen, RIZIV, energie, pensioenen, Salduz…) bepaalden we mee toon en timbre. Elke dag bewijzen we in de Kamer dat de N-VA veel meer is dan de one issue partij die men maar wat graag van ons maakt.

Bij deze, aan alle Kamerkrokodillen één welgemeende boodschap: You’ve seen nothing yet!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s