Rasecht overspoeld

Het VB pakt nog maar eens uit met ’n wansmakelijke antimigratiecampagne. Met de gewezen slagzin van de Grand Bazar ‘Keer tevreden terug’ wil ze meer migranten (hand in hand?) de vlieger op richting thuisland. Het opmerkelijke hieraan is dat de infofolder over vrijwillige terugkeer niet enkel bedeeld wordt aan de beoogde doelgroep wat op het eerste zicht toch logisch zou zijn. Niet dus, want het is natuurlijk de bedoeling om vooral de rasechte Vlamingen nog eens te laten zien dat het VB de énige partij is die migratie oplost. Reden ook waarom ze zich vergissen in het telefoonnummer van de International Organisation for Migration (d.i. de organisatie die vrijwillige terugkeer organiseert) met een redelijk lullige verontschuldiging op hun website tot gevolg. Dat telefoonnummer is immers niet van tel, de kwinkslag des te meer.

En het blijft niet bij deze ene ‘vergissing’. Verderop in de folder spreekt men van maar liefst ‘130.000 nieuwe immigranten per jaar in Vlaanderen’. Een hallucinant cijfer moest het waar zijn, maar er klopt niets van. Vlaanderen telt helemaal geen 130.000 nieuwkomers per jaar. Heel België telde er volgens het Jaarverslag Migratie 2010 125.990 in 2009. Het Vlaams Gewest strandde in 2010 op 41.000 nieuwkomers (volgens de Kruispuntbank Inburgering).

De enige mogelijkheid om toch aan dat huizenhoge cijfer te geraken, is door er alle toeristenvisa bij te tellen alsook door er – met de vetste vinger in de lucht – minstens 30.000 illegalen per jaar bij te kletsen. Toch durf ik aannemen dat het VB niet alle toeristen de toegang tot onze kunststeden (Antwerpen! de Kathedraal! den Diamant! het Rubenshuis!) wil ontzeggen, zoniet schrijf ik met plezier een briefje naar HORECA Vlaanderen…

Een tweede dommigheidje dan maar? Toch niet, want toen ik Gerolf Annemans erover aansprak in de Kamer, bleef hij bij zijn cijfer. Meer nog, hij zou ’t me zwart op wit aantonen. De tabellen die hij daags nadien toonde, waren echter totaaltabellen voor België…

Maar och, Theo, wat maakt het allemaal uit, cijferfetisjisme en details, want IEDEREEN voelt zich toch overspoeld door de Maghrebijnse Armada? Strak in het gelid met als einddoel de islamisering van het Westen?

Zolang de forse Ijzerwake-oproep van De Wit en Sanctorum voor Vlaams-nationale verbroedering en samenwerking overstemd blijft door de ongenuanceerde antimigrantenklap van de Antwerpse gemeenteraad zal ’t rimpelloos stil blijven op ’t Scheld. En elders.

12 gedachtes over “Rasecht overspoeld

 1. Tjah Theo, als uw “Vlaamse” minister Bourgeois er op vlak van inburgering niet veel van bakt, kom maar eens naar Gent kijken hoe het Roma-probleem er met de dag groter wordt, moet het Vlaams Belang maar zijn verantwoordelijkheid opnemen.

 2. Inburgeren ??? Een Vlaming en een Waal kunnen nog niet samenleven . Als ge ze echt wil helpen en geld geven , investeer dan in hun land van herkomst .

 3. Ik heb zo een folder van mijn marrokaanse collega’s op het werk gekregen die hem in hun bus hadden gekregen en zij vonden er niks wansmakelijks aan, ze vonden het zelfs een goed idee…

 4. Beste mijnheer.

  Jullie zijn ultraliberaal ,dat zal je toch niet ontkennen durf ik aan te nemen.
  Liberalisme verondersteld dat de lonen laag blijven en de winsten hoog.
  Immigratie zorgd er voor dat zo wel een overschot aan arbeidskrachten als resultaat heeft dat de lonen kunnen gedrukt worden zo wel als voor het feit dat overconsumptie ( door consumenten in te voeren ) omhoog gaat.
  Als een liberaal zoals u dan zit te vertellen dat de immigratie niet zo erg is dan is dat normaal.
  Jullie liberaal dogma gaat boven het nationalistische.
  En ja u wil die immigraten die hier zijn wel in het gareel houden natuurlijk ( wat gezien de feiten in GB een illusie mag genoemdt) en daar draait u enige echte kritiek op immigratie om, buiten het feit dat jullie er een centje aan willen verdienen.
  En dat doet u partij door op een schijnheilige wijze ook een beetje aan immigratiekritiek te doen.
  Ik vraag mij af wat Cohn Bendit jullie partner in de EU parlement daarvan zegt.
  Of hebben jullie die verzekert dat jullie immigratiekritiek alleen dient om de populisten van extreem rechts een hak te zetten door met dezelfde thema als hen stemmetjes van hen binnen te rijven?
  Voor rode Daniel zal dat wel OK zijn neem ik aan.
  Want zijn niet alle middelen goed om het nationalisme te bestrijden ( dixit Bendit).

 5. “Wansmakelijke antimigratiecampagne”,”rasechte vlamingen”,enz wat een dichterlijke vrijheid…..nou ja als we op de nva moeten wachten krijgen we er niet alleen een resem bij maar ook nog wat lakse wetten erbovenop.Meer dan 30 jaar is het VB bezig om alles aan te kaarten wat hier scheef loopt en zal blijven scheef lopen maar je steekt liever de kop in het zand dan er iets aan te doen.Ja schieten op de boodschapper en aan de andere kant soft Vb willen spelen.Neen dank u ik heb liever het origineel dan de “wansmakelijke” kopie!

 6. Het integratiebeleid is in Vlaanderen, net als overal in Europa, mislukt . Dit ligt gedeelteklijk aan het beleid van de ministers, maar vooral aan het feit dat grote aantallen vreemdelingen zich onmogelijk kunnen integreren. Aristoteles sprak over een maximum van 5 % en daar zijn we al flink over.
  Bovendien is assimilatie een liberaal principe dat eigenlijk tegengesteld is aan het volksnationalisme; men verplicht iemand om zijn eigen volksidentiteit, de tradities en de taal van zijn voorouders te verloochenen. Slechts een handvol vreemdelingen zijn bereid dit te doen.
  Remigratie is voor volksnationalisten dan ook de enige werkbare oplossing. Het Vlaams Belang heeft het bij het rechte eind!

 7. Geachte heer Francken,
  Er is een duidelijk verschil in stijl tussen het VB en de NVA op het vlak van communicatie maar de doelstellingen liggen toch zeer dicht bij mekaar…
  Zoals ook de communautaire doelstellingen zeer dicht bij mekaar liggen.
  Ik ben van oordeel dat de oproep van Sanctorum en van voorzitter Dewit om te komen tot een Vlaams nationaal blok de enige mogelijkheid inhoudt om op middellange termijn echt resultaten te boeken, zowel inzake het asielmisbruik als inzake het totstandkomen van een Vlaamse republiek.
  Electoraal zou een ‘Forza Flandria’ wel eens incontournable kunnen zijn…
  Kunnen we het ons veroorloven om deze historische kans te missen?

 8. Goed opgemerkt Tanguy!

  Theo en de zijnen moesten met het schaamrood op de wangen door het leven gaan! Hun hautaine houding is de doodsteek voor een uitermate interessant momentum dat nu aan Vlaanderen’s neus voorbij gaat. Binnenkort zijn we Brussel kwijt alleen maar omdat voor Theo en co de schepenambtjes belangrijker zijn dan onafhankelijkheid!

  Theo, U lult maar raak. De waarheid is niet dat wat het VB zegt U een doorn in het oog is. Neen! Het gaat er om dat het van het VB komt en dat het daarom moet bestreden worden want uiteindelijk is de nva alleen uit op de kiezers van het VB en NIET op daadwerkelijke vooruitgang voor Vlaanderen. Vlaanderen kan immers maar terug vooruitgaan als er werk gemaakt wordt van REmigratie en niet zoals de nva deed van IMMIGRATIE EN REGULARISATIE! Of mogen we dat niet hardop zeggen, Theo?

  U zoekt net zoals de grote leider gewoon spijkers op laag water. Stokken om de hond mee te slaan. Alles om maar niet met de geestesgenoten te moeten samenwerken maar integendeel lustig verder te kunnen knoeien met de traditionelen. Lees, aan de vetpotten te kunnen zitten!

  Dat de nva er niks van bakt is duidelijk, en dat Bourgeois een verpletterende verantwoordelijkheid draagt eveneens. Theo, ge kunt vluchten, maar niet voor de feiten. En de feiten zijn duidelijk. Het inburgeringsbeleid van de Vlaamse regering onder aanvoering van de nva is een verderzetting van de linkse methodes van de regeringen zonder nva. Jullie maken GEEN verschil. Verre van! Jullie maken het gewoon nog erger dan het was! Of moeten we nog eens even de cijfers van de centjes voor de vrienden van de moskee publiceren?

  Bourgeois gaf dat trouwens ZELF toe in HLN (15/02/2010)toen hij zijn ogen opentrok in Nederland en vaststelde dat nieuwkomers hier vrijblijvend maar 6-8u op kosten van de belastingsbetaler konden ‘inburgeren’. In Nederland was men een pak strenger… En Muyters ondertussen maar gooien met arbeidskaarten en werkbereidheidsattesten!

  Theo, U partij is haar nut aan het kwijstpelen. Het is inderdaad zoals Tanguy zegt maar GOED dat er nog een VB is dat wel haar verantwoordelijkheid neemt. Een VB waar U maar wat graag de mostert komt halen!

  Neen Theo, het VB zet met haar oproep tot remigratie de puntjes op de ‘i’. U zou beter Uw leider overhalen om de uitgestoken hand van het VB te aanvaarden en niet de mensen met een drogreden af te houden. Of moeten de traditionelen ook U weigeren omdat BDW enkele jaren geleden de hele Joodse gemeenschap schoffeerde? Ik dacht het niet, sterker, ik weet het wel, U staat ook naast de kant. Aan de zijlijn!

  Met vriendelijke vlaams nationale groet,

 9. Vandaag in HLN: Antwerpse procureur-generaal neemt asielbeleid op de korrel…
  “Duizend-en-een achterpoorten en zwarte gaten in de wetgeving maken het mogelijk de staat leeg te zuigen ten nadele van elke burger.”
  Tijd dat de Vlaams Nationalisten samenwerken en de asielpoort sluiten!
  Er is geen tijd te verliezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s