Ambetante Ampersand

 

De CD&V lijkt nog steeds het noorden kwijt te zijn. Althans die conclusie trok ik toen ik vanochtend hoorde dat ze opgaan in de SP, de Stadspartij van Patrick Janssens en de Antwerpse socialisten. Over hun programma geen woord. Alleen een wat schaapachtige Janssens in De Ochtend die kwam vertellen dat ‘de concurrentie met de N-VA om de grootste partij van Antwerpen te worden, niet echt heeft meegespeeld. Of toch niet de hoofdreden was.’ Wat dan wel de hoofdreden was bleef onduidelijk.
 
CD&V schiet zich hiermee ferm in de eigen voet. Want was het niet vooral de uitdaging voor de moderne christendemocratie in Vlaanderen om terug voluit te gaan voor de (groot)steden? En ging de kentering niet ingezet worden bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012, o.a. in de grootste stad van Vlaanderen? Toch wel, zo lees ik in ‘Onze ideologie’, d.i. de extra editie van Ampersand (het CD&V-ledenmagazine) nav de historische verkiezingsnederlaag van 2010, en ik citeer: ‘Inge Vervotte en Rik Torfs kregen de opdracht om zich te buigen over onze christendemocratische uitgangspunten, hen te laten aansluiten bij de belangrijke evoluties in de moderne samenleving en hen te vertalen in een eigentijds verhaal. Subwerkgroepen geleid door Bianca Debaets, Veli Yüksel en Koen Van den Heuvel besteden speciale aandacht aan de christendemocratie in de steden en de toekomst van het christendemocratische economische gedachtegoed, het Rijnlandmodel.’
 
Zou de conclusie van Torfs, Vervotte en co nu écht zijn dat het voor de CD&V de beste optie is om op te gaan in een Antwerpse Stadspartij onder leiding van übersos Janssens? 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s