Verandering, ook in Lubbeek

De gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 naderen met rasse schreden. N-VA Lubbeek is fier om u als eerste partij haar topkandidaten voor de gemeenteraad voor te stellen.

 Lijsttrekker is Kamerlid Theo FRANCKEN. Theo (34 j.) is een geboren en getogen Lubbekenaar maar woont nu met vrouw en dochtertje in Linden. Hij stond mee aan de wieg van de N-VA, zowel nationaal als lokaal en zetelt sinds 2010 in de Kamer van Volksvertegenwoordigers waar hij zich vooral bezighoudt met migratie, defensie en de monarchie. Theo is het eerste Lubbeekse Kamerlid in meer dan 160 jaar en toonde de afgelopen jaren in de Wetstraat al wat hij in zijn mars heeft. Met Theo Francken als lijsttrekker krijgt burgemeester Vranckx een te duchten uitdager. “De N-VA lokaal verankeren, dat is ons hoofddoel. Met een sterke lijst en frisse ideeën hopen we minstens 15% van de Lubbeekse kiezers te overtuigen. Verandering is nodig. Het geruzie moet stoppen. Lubbeek moet terug goed bestuurd worden. Het rapport van deze paarsgroene ploeg is immers ondermaats. Buiten de nieuwe basisschool te Linden, werd er geen enkele van de grote beloftes van 2006 (nieuw cultureel centrum, nieuwe schoolinfrastructuur voor Pellenberg en Binkom, nieuwe Dorpsstraat, aanleg fietspaden Bollenberg/Lubbeekstraat, …) gerealiseerd. Deze ploeg krijgt van ons een 2 op 10 voor realisaties, maar een 10 op 10 voor ruzies.” aldus Theo Francken: “Met de N-VA zal het anders zijn: wij staan voor een eerlijke, rechtlijnige politiek, ver van vriendjespolitiek en belangenvermenging.”

Tania Roskams Op de tweede plaats staat Prof. Dr. Tania ROSKAMS (48 j.) uit Linden. Tania is arts, kliniekhoofd op de dienst Pathologische Ontleedkunde aan het UZ Gasthuisberg en Professor aan de KULeuven. Tania Roskams: “Als moeder van 3 kinderen is het altijd een evenwicht zoeken tussen werk en gezin. Samen met mijn echtgenoot , Hein Heidbuchel, hartspecialist in UZ Leuven, is het dikwijls puzzelen om alles geregeld te krijgen. Daarbij komt dat alle 3 kinderen actief zijn in de paardensport. Ik hecht dan ook veel belang aan een groene gemeente, aan mogelijkheden voor kinderen en gezinnen om samen (buiten) aan sport te doen en aan goede opvangmogelijkheden voor kinderen en jeugd in het algemeen.”

 Op de derde plaats staat afdelingsvoorzitter Davy SUFFELEERS (36 j.) uit Binkom. Davy is getrouwd met Veerle Daems, vader van 3 lieve kindjes en leerkracht Geschiedenis aan het Redingenhof te Leuven, daarnaast is hij lid van het Oudercomité De Stip Binkom. Davy stond mee aan de wieg van de N-VA en was in die periode parlementair medewerker van huidig Europees Parlementslid Frieda Brepoels. “Voor mij is de N-VA  het enige positieve alternatief in Lubbeek, niet bezoedeld door eigenbelang of nepotisme, noch door 40 jaar zwakke oppositie en rancune.”  stelt Davy “Ik maak van kwaliteitsvol onderwijs mijn strijdpunt. Om dit te realiseren is er niet enkel nood aan een gedreven lerarenteam, maar ook aan degelijke infrastructuur. De komende 6 jaar wil ik me daarvoor inzetten.” 

 Lijstduwer is de alombekende Geert BOVYN (62 j.) uit Lubbeek. Geert was gedurende jaren leraar LO in de basisschool van Lubbeek. Nu baat hij als kinesist al jaren met succes BOMER Fitness te Pellenberg uit. Er is geen sportende Lubbekenaar of hij/zij kent Geert Bovyn: “Ik wil deze beloftevolle ploeg mee helpen duwen naar een sterk resultaat. Omdat ik in deze jonge mensen geloof en omdat het echt nodig is om Lubbeek anders te gaan besturen. De huidige bestuurscultuur is ongezond en leidt tot stilstand.” aldus Geert “Mijn prioriteiten zijn sport en het milieu. Daar wil ik me de komende 6 jaar extra voor inzetten. Lubbeek is een mooie en groene gemeente en dat wil ik nog verbeteren.”

Vandaag stellen deze en vele andere kandidaten zich kort voor tijdens de ledenvergadering van N-VA Lubbeek. De voorstelling van de volledige lijst en het integrale programma volgen later.

1. Theo FRANCKEN (34 j.) Houwaartstraat 106, Linden

 2. Prof. Dr. Tania ROSKAMS (48 j.) Minnezang 15, Linden

 3. Davy SUFFELEERS (36 j.) Hulst 35 , Binkom

 23. Geert BOVYN (62 j.) Bollenberg 42, Lubbeek

Advertenties

Een gedachte over “Verandering, ook in Lubbeek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s