Inspraak

Inspraak blijft het grote pijnpunt van de Lubbeekse bestuursmeerderheid. En dat beweer ik niet, dat beweren ze zelf, lees even met me mee in het laatste afdelingsblad van meerderheidspartij Groen!: ‘Dat er zoveel stoffige laden zijn waarin dossiers verloren geraken, hadden we nooit vermoed. Eerlijk en open communiceren met de burger, samen naar oplossingen zoeken, het kan haast niet. Hier heerst een andere traditie: ingaan op de vragen van één persoon of één groep, zonder te kijken naar het algemeen belang.’ Dit citaat komt niet van de oppositie, neen hoor, dit zijn de woorden van de meerderheid zelf. Groen! en Sp.a kondigden aan samen naar de kiezer te zullen trekken, de vraag blijft hoe ze zich gaan positioneren, als grote verdedigers van het bestuur of eerder als koele minaars.

Inspraak telt voor ons alvast wel. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseren we vier dorpswandelingen in Lubbeek, Linden, Binkom en Pellenberg. Om oplossingen te vinden voor de belangrijkste problemen in Lubbeek treden we in dialoog met de inwoners van de verschillende deelgemeenten.

Het is niet evident om alle problemen op de juiste manier aan te voelen. Iedere Lubbekenaar is uniek. Het is normaal dat er mensen zijn die problemen aanvoelen die tot nu toe over het hoofd gezien werden.  Om het gezichtsveld maximaal te verruimen betrekt de N-VA de Lubbekenaar bij de samenstelling van het verkiezingsprogramma.

Daarom organiseert N-VA Lubbeek in april en mei vier wandelingen in de Lubbeekse dorpskernen,  telkens op een zaterdagvoormiddag en beperkt in duur. Tijdens deze wandelingen zijn de kandidaten en de bestuursleden aanwezig, en  laten ze zich informeren en adviseren door de mensen uit de betreffende deelgemeente. Er worden ook telkens enkele ‘bevoorrechte getuigen’ uitgenodigd. Dit zijn mensen uit het middenveld die de bestuursleden diepgaander kunnen informeren over de specifieke lokale toestanden. De input van andere dorpsgenoten is uiteraard ook meer dan welkom. De opgedane informatie wordt nadien gebundeld en zal dienen als basis voor het verkiezingsprogramma.  

Wij nodigen iedereen uit die wil meewerken, suggesties of vragen heeft, of gewoon geïnteresseerd is in het programma van de N-VA in Lubbeek op:

–          zaterdag 14 april van 10 tot 12u.30 in Lubbeek.  Samenkomst aan de kerk.

–          zaterdag 21 april van 10 tot 12u.30 in Pellenberg. Samenkomst aan de kerk.

–          zaterdag 28 april van 10 tot 12u.30 in Linden. Samenkomst aan de kerk.

–          zaterdag 5 mei van 10 tot 12u.30 in Binkom. Samenkomst aan de kerk.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s