Een beetje zwanger

Zouden de twee linkse partijen het elders in Vlaanderen ook zo bruin bakken als in Lubbeek?

Even recapituleren:

1 januari 2007: Paars in Lubbeek is een feit, de VLD levert de burgemeester met Freddy Vranckx, de Sp.a de eerste schepen met Martine Van Bever.

September 2010: Paarsgroen in Lubbeek is een feit, door interne getwist werd Lubbeek immers maandenlang onbestuurbaar. Groen! depanneert finaal de meerderheid nadat die een minderheid geworden was.

Zomer 2011: Gezamenlijk persbericht Sp.a en Groen!: het moet dringend gedaan zijn met de vriendjespolitiek en de politieke benoemingen van de meerderheid (waarvan ze zelf deel uitmaken, maar dit uiteraard geheel terzijde).

Najaar 2011: In de Groenkrant haalt de lokale groene voorzitter zwaar uit naar de dictatoriale trekken van de meerderheid (waarvan ze zelf deel uitmaakt, maar dit uiteraard geheel terzijde). Ik citeer: “Dat er zoveel stoffige laden zijn waarin dossiers verloren geraken, hadden we nooit vermoed. Eerlijk en open communiceren met de burger, samen naar oplossingen zoeken, het kan haast niet. Hier heerst een andere traditie: ingaan op de vragen van één persoon of één groep, zonder te kijken naar het algemeen belang.”

Voorjaar 2012: Sp.a en Groen! maken bekend in kartel op te komen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012. Eerste schepen Martine Van Bever trekt de lijst.

April 2012: Groen! schreeuwt moord en brand over het gebrek aan moed van de meerderheid om een lokaal opvanginitiatief voor minderjarige asielzoekers op te richten. Groen! zit uiteraard nog altijd op de wip. Geen Groen!, geen meerderheid.

Lente 2012: In de Groenkrant vindt Groen! ‘dat het onaanvaardbaar is dat de Lubbeekse jeugdraad niet of zelden bijeen wordt geroepen. Inspraak en participatie van onze jeugd in het beleid blijft (sic) zo dode letter.’ Kijk eens aan, maar euh… wie is eigenlijk de bevoegde schepen van jeugd? Jawel, hun eigenste lijsttrekker: Martine Van Bever.

Beste progressieve collega’s, probeer aub een beetje consequent te zijn. Een beetje zwanger bestaat niet. Het zou de geloofwaardigheid van onze stiel ten goede komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s