Verkiezingsprogramma N-VA Lubbeek voorgesteld

 De Lubbeekse N-VA stelt haar verkiezingsprogramma voor met volgende zes prioriteiten:
 
1.       Stabiliteit, geen geruzie
Onophoudelijk politiek geruzie maakt Lubbeek al verschillende jaren onbestuurbaar. Projecten worden uitgesteld, plannen worden de ene maand goedgekeurd en een maand later terug weggestemd. Zo kan het niet verder. Onze mooie gemeente verdient beter. Een stem voor de N-VA is een stem voor een stabiel gemeentebestuur zonder politieke spelletjes, geruzie en gestook. Want in Lubbeek betekent stabiliteit een grote verandering!

2.       Een slanke overheid begint bij de gemeente
Lubbeek heeft nood aan een modern personeelsbeleid waarbij we de tering naar de nering zetten. We bieden efficiënte gemeentelijke dienstverlening aan door het personeelsbestand te optimaliseren zonder snoei noch groei, maar met de juiste man/vrouw op de juiste plaats. Zo bereiken we betere resultaten zónder de belastingen te verhogen.
 
3.       Veilige wegen met goede fiets- en voetpaden
Er is nog veel werk aan de winkel op vlak van verkeersveiligheid. Verkeersonveilige situaties lossen we onmiddellijk op. Wegen, voet- en fietspaden onderhouden we grondig. We zoe­ken naar alternatieve, verkeersveilige routes. We voeren een eenduidig verkeersbeleid met logische snelheids- en voorrangsregels. We focussen op de heraanleg van de Bollenberg-Lubbeekstraat, de Dorpsstraat, de doorgang van de Diestsesteenweg-Staatsbaan en de Tien­sesteenweg.
 
4.       Kostenbewuste investeringen
Door het politieke gekrakeel werd er de afgelopen jaren bijzonder weinig geïnvesteerd in nieuwe wegen en gemeentelijke infrastructuur. De achterstand inhalen is de boodschap. Niet door in te zetten op peperdure prestigeprojecten zoals het nieuwe gemeenschapscentrum, wel door de klemtoon te leggen op wegen, jeugd, senioren en onderwijs. En met een correcte spreiding over alle deelgemeenten. Waar we de expertise zelf in huis hebben, hoeft er geen uitbesteding aan dure adviesbureaus. 
 
5.       Dorpskernen als gezellige ontmoetingsplaatsen
Onze dorpskernen hebben de potentie om uit te groeien tot gezellige ontmoetingsplaatsen. Door onderinvesteringen en een gebrek aan visie zijn ze dit echter nog te weinig. De N-VA moedigt de kleinhandel en de horeca aan o.a. door de ondersteuning van een middenstands­raad en door een duurzame oplossing te bieden aan de verkeers- en parkeerproblemen. In Linden ontwikkelen we de Kasteelhoeve tot een gezellige ontmoetingsplaats en vrijwaren we het grote voetbal- en speelveld van bebouwing.
 
6.       Een sterk verenigingsleven
De sterkte van Lubbeek is haar bloeiende verenigingsleven met talrijke enthousiaste vrijwil­ligers. De N-VA ondersteunt dit kostbare sociale weefsel maximaal. We realiseren nieuwe jeugdlokalen in Lubbeek, Pellenberg en Binkom. Daarnaast ondersteunen we onze sport- en cultuurverenigingen op financieel en logistiek vlak op basis van transparante en objectieve criteria.
 
Het volledige programma vindt u hier: http://lubbeek.n-va.be/verkiezingsprogramma-2013-2019-n-va-lubbeek

Advertentie

Een gedachte over “Verkiezingsprogramma N-VA Lubbeek voorgesteld

  1. Beste, ik zou graag willen weten wat jullie standpunt zal zijn ivm jeugd: activiteiten, fuifen, hangjongeren en evt overlast (nu nog niet in Lubbeek).
    MVG Charlotte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s