Riche con!

600.000. Zoveel ‘nieuwe Belgen’ kwamen er bij sinds de Snel-Belgwet van mei 2000. De slechtse migratiewet ooit gestemd door een Westers parlement. Met dank aan Guy Verhofstadt. Zonder integratievoorwaarden, taalkennis of zelfs maar de eis tot verblijf in ons land krijgt men de Belgische nationaliteit. Als een flippo in een doos cornflakes.  Een gratis extraatje bovenop hun oorspronkelijke nationaliteit. Liever twee petjes dan één, hoe zou je zelf zijn. 

Een vlugge blik op de herkomstlanden zet de zaken op scherp. Marokko, Congo, Irak, Rwanda, Iran, Afghanistan… enkel mensen uit extreme armoedelanden worden massaal Belg. Mooi bewijs dat men onze nationaliteit niet wil uit liefde voor het land, uit gehechtheid aan bier, friet of pralines. Het gaat gewoon om sociale promotie en het vergroten van sociale zekerheidsrechten. Meer dan een decennium lang kraaide er geen haan naar. Op de regeringsbanken bleef het oorverdovend stil.            

Enkele weken geleden raakte bekend dat de rijkste Fransman, Bernard Arnault, Snel-Belg wil worden. ‘Om mijn investeringen in België aan te zwengelen’, dixit de grote baas van het LVHM-luxeimperium. Een storm van links protest stak op. ‘Belastingontduiking!’ ‘Fraude!’ Het linkse Franse dagblad Libération spande de journalistieke kroon met haar voorpaginakop ‘Casse-toi riche con!’ (‘Trap het af rijke zak!’). Aangehaalde reden: Arnault ontvlucht Frankrijk om de door Hollande ingevoerde 75%-rijkentaks te ontlopen. Een taks waarover de bekende wereldburger-restaurateur Wout Bru in dit blad onlangs zei: “De rijkentaks is een schande. Die mensen hebben toch zelf hun fortuin gemaakt? Waar moeien die socialisten zich mee? Te leeg om hun gat op te heffen, maar wel vanuit hun zetel iedereen pluimen. Als we met zulke gasten de crisis moeten oplossen, awel: bonne chance! Met de bouw van mijn hotel heb ik in de streek 100 man een jaar lang tewerkgesteld: tuiniers, metsers, elektriciens, dakwerkers… En als ik het verkoop, gaan ze 75% afpakken? Wat voor een klootzakken zijn dat?” 

Professor fiscaal recht Michel Maus bestempelt de rijkentaks als ‘ronduit belachelijk, contraproductief en in strijd met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens aangezien dit neerkomt op onteigening’.

Omdat ik doorheen deze storm van verontwaardiging Arnault durf verdedigen, bestempelt Sp.a voorzitter Tobback me in La Libre Belgique als ‘extrême-droit’. In een maatschappij waarbij de arme nieuwkomer maar juist een doos cornflakes moet halen om Belg te worden en de rijke nieuwkomer behandeld wordt als een paria, blijft pikzwart de favoriete stempel van links. Eén probleempje echter: hun inkt is bijna op.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s