Nieuwjaarsbrief

Beste dorpsgenoot,

Onze gemeente komt uit een moeilijke bestuursperiode. De afgelopen jaren werd er – door politiek geruzie – amper bestuurd. De gespannen sfeer werkte demotiverend. Verschillende cruciale dossiers liepen vertraging op. De grootste uitdaging voor de nieuwe bestuursploeg is om Lubbeek vanaf morgen terug op de sporen te zetten.

Maar zoals het bij een nieuwjaarsbrief hoort, kijk ik liever vooruit naar wat voor ons ligt. 

N-VA, CD&V en Lubbeek Leeft slaan de handen in elkaar en zullen de komende zes jaar de gemeente besturen met een ruime meerderheid van 15 gemeenteraadszetels op 23. Inspraak, zuinigheid en duurzaamheid zijn de drie sleutelbegrippen doorheen ons beleid. Onze ploeg staat voor een participatief, zuinig & duurzaam beleid. De mening van de burger vertalen in kosteneffectieve beslissingen met respect voor mens en milieu, dat is de boodschap. Lubbeek zal zo ook de komende jaren een aangename en groene woon-, leef- en ontspanningsgemeente blijven.

Bij het opstellen van onze beleidsnota 2013-2018 ‘Lubbeek terug op de sporen’ voegden we de daad bij het woord. Gedurende zes weken werd er in zeven ‘denktanks’ inhoudelijk gediscussieerd over onze plannen en beleidsdromen. Daarnaast werden tientallen ‘experts’ geraadpleegd voor extern advies. Het resultaat van deze mooie vorm van georganiseerde inspraak mag gezien worden. Met 40 bladzijden concrete voorstellen schetsen we ons toekomstbeeld voor Lubbeek.

Voor het eerst in decennia wordt Lubbeek bestuurd zonder de liberalen. Dit betekent echter niet dat we geen liberale accenten leggen. Lage belastingen, structurele besparingen op het overheidsapparaat en een ondernemingsvriendelijk klimaat blijven de komende zes jaar gemeentelijke speerpunten. Voor het eerst telt onze gemeente een overkoepelende ‘schepen van economie’. De honderden zelfstandigen, ondernemers en vrije beroepen kunnen een gemeentelijk aanspreekpunt en luisterend oor immers goed gebruiken.

Onze bestuursploeg belooft u terug rust en stabiliteit te brengen in het woelige Lubbeekse politieke landschap. U koos op 14 oktober voor minder praatkracht en meer daadkracht. Wel, op ons kunt U rekenen. Meer nog, het is mijn goed voornemen om burgervader van en voor iedere Lubbekenaar te zijn; groot of klein, links of rechts, blank of zwart, oud of jong…

Warme nieuwjaarsgroet,

Uw burgemeester, Theo Francken

P.S.: Lees de volledige beleidsnota op: http://lubbeek.n-va.be/. Alle opmerkingen, vragen en reacties zijn meer dan welkom, via burgemeester@lubbeek.be . Bedankt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s