Peter Dedecker

De saga over DEXIA/BELFIUS is, samen met de val van FORTIS, het meest ophefmakende financieel-maatschappelijke verhaal van de afgelopen decennia. Nu al goed voor plaats 1 in de eindejaarsrevue. Maar het is de dubieuze rol van de état-major van ‘s lands machtigste zuil die Vlaanderen doet daveren op haar grondvesten. De klacht die ze indienen tegen collega-Kamerlid Peter Dedecker maakt hun afgang alleen maar pijnlijker.

Dichtgeknepenneuzenverkiezing
We schrijven 21 april 2004. Na jarenlang procederen veroordeelt het Gents Hof van Beroep het Vlaams Blok voor racisme. De veroordeling legt hen geen windeieren, integendeel, met een landelijk gemiddelde van 24,2% behaalt het etnisch nationalisme enkele weken later bij de Vlaamse en Europese verkiezingen een trieste recordscore. Het VB stijgt ver boven haar electoraal gewicht uit. Algemeen gedeelde verklaring: de Vlaamse kiezer vindt het veroordelen van politieke meningen via een rechtbank een stap te ver. Ook al stemt men met dichtgeknepen neus, links België moet maar eens leren begrijpen dat er ook voor haar grenzen bestaan. Verloren moeite want de les is nooit geabsorbeerd, het cordon sanitaire staat als een huis.

Laster
Anno 2013 dient het ACW klacht in tegen Peter Dedecker wegens laster. Peter beschuldigt de top van het ACW van fraude en schriftvervalsing en dient officieel klacht in bij de Bijzondere Belastinginspectie en bij het parket van Brussel. Het staat buiten kijf dat Peter dit doet vanuit zijn functie als parlementslid en lid van de bijzondere DEXIA-commissie.

Kortom, opnieuw een proces ingespannen tegen een politicus met als doel het beperken van zijn vrije meningsuiting. Opvallend ook dat partner in crime Jan Jambon buiten schot blijft (is Jan too big to fail? Of schrikt de potentiële electorale slagkracht van de martelaar van Brasschaat de enige ACW-regeringscoryfee en directe concurrent Verherstraeten te veel af?). Volgens mij maakt het ACW geen schijn van kans, zeker niet als Peter ermee naar Straatsburg trekt. De vrije meningsuiting van politici is bijzonder goed beschermd. Zelfs het betalen van één euro morele schadevergoeding gaat te ver.

Marvel comics
Maar los van de uitkomst van dit proces, vind ik het de zoveelste blunder van Develtere & co. Opnieuw bereiken ze het omgekeerde van wat ze beogen. Zeker als de conclusies van de BBI in de richting gaan van de harde conclusies die BBI-directeur Karel Anthonissen publiceerde in ’t Scheldt, zal Peter op handen worden gedragen door een groot deel van de publieke opinie. Het script van Peter de sympa-slungelige Wizzkid versus de grote, hebzuchtige corporatie leest als de betere Marvel comic.

Morele plicht
Na de veroordeling van het VB verklaarde Prof. Dr. Matthias Storme dat het ‘bijna een morele plicht is om op het Vlaams Blok te stemmen’. Het kostte Matthias destijds zijn zetel in ons N-VA-partijbestuur. Matthias is sinds die blunder gerehabiliteerd en opnieuw een gerespecteerd lid van ons partijbureau. Ik kan vandaag niet anders dan verklaren dat het bijna een morele plicht is om volgend jaar op Peter Dedecker te stemmen. Kamerleden of politieke partijen de mond proberen snoeren via een rechtbank is en blijft dé stap te ver.

Advertentie

3 gedachtes over “Peter Dedecker

  1. Wat een prietpraat, De Decker speelde zelf als rechter. Terecht aangeklaagd wegens laster en eerroof. Je bent onschuldig tot het tegendeel bewezen is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s