Aantrekkelijkheid

Beste dorpsgenoot,

“Hoog-Linden is de derde rijkste wijk van Vlaanderen.” kopte Het Nieuwsblad enkele dagen geleden. “Wat is uw reactie hierop?” vroegen verschillende media me. Tja, wat zeg je hierop. Uiteraard ben ik tevreden dat onze inwoners het wel stellen. Het is op zich niet echt groot nieuws. Lubbeek behoort al jaren tot ’s lands rijkste gemeenten. Voor alle duidelijkheid, het zijn de inwoners die bovengemiddeld welstellend zijn en niet de gemeente. De gemeentefinanciën zien er allesbehalve rooskleurig uit, maar dat is het onderwerp van een volgend voorwoord. Ik ben tevreden, maar ook trots. Trots dat Lubbeek in de ogen van velen een aantrekkelijke gemeente is om te komen wonen. Dat is ongetwijfeld de reden waarom de burgemeester van Leuven zijn oog op (delen van) onze gemeente laat vallen.

Aantrekkelijk

Wat bepaalt de aantrekkelijkheid van een gemeente? Uit onderzoek blijkt dat vooral de bereikbaarheid en de sfeer van de huidige woonplaats aspecten van aantrekkelijkheid zijn. Maar ook het voorzieningenniveau en de nabijheid van vrienden worden door velen als doorslaggevend ervaren. Over de nabijheid van uw vrienden kan ik natuurlijk niet oordelen, maar op het vlak van bereikbaarheid, sfeer en voorzieningen scoort Lubbeek hoog.

Toekomst

In onze samenleving is stilstaan achteruitgaan. Het is onze taak om knopen door te hakken en verder te bouwen aan onze mooie gemeente. Op zeven maanden tijd heeft deze nieuwe ploeg al cruciale knopen doorgehakt: Er komt een nieuwe duurzame centrale bib in Lubbeek; De voorrang van rechts wordt op de hoofdwegen afgeschaft. Er wordt terug geïnvesteerd in ons wegennet; De Staatsbaan wordt veiliger gemaakt; De heraanleg van de Dorpsstraat, de Bollenberg en de Lubbeekstraat zitten – na decennialange stilstand – in een stroomversnelling; De nieuwbouw van de gemeenteschool en de Chirolokalen van Binkom en van de scouts- en KLJ-lokalen van Lubbeek zijn van start gegaan. De herstellingswerken aan de Lindense Kasteelhoeve zijn begonnen…

 Fundamenten

Je kan niet goed bouwen zonder stevige fundamenten. Ik beschouw het als een voorrecht om verder te mogen bouwen op de fundamenten die de afgelopen 30 jaar door mijn voorgangers gegoten zijn. Ook al is er sinds 1 januari een nieuwe bestuursploeg aan de macht, wij zullen waken over deze erfenis en over de ingrediënten van de Lubbeekse succesformule: uitstekende dienstverlening met een heldere visie op lange termijn en dat in een fiscaal aantrekkelijk gemeentelijk klimaat. 

Warme groet,

Uw burgemeester,

Theo Francken

P.S.: Al uw suggesties en opmerkingen zijn welkom op burgemeester@lubbeek.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s