Topscholen, topleerlingen

Image

Beste dorpsgenoot,

Ons Vlaams onderwijs is van wereldniveau. De uitdaging bestaat erin die kwaliteit te bewaken en te verbeteren, zo ook in Lubbeek.

Teamspirit

Uit de laatste doorlichtingverslagen van de Lubbeekse scholen blijkt dat ons onderwijs sterk scoort op vlak van kwaliteit, didactiek en teamspirit. Elke ouder ervaart hoe onze leerkrachten dag in dag uit schitterend werk leveren met onze kinderen.

Kortom, goede punten op kwaliteit. Minder scoren we op infrastructuur. Sommige Lubbeekse scholen zijn sterk verouderd en geïmproviseerde maatregelen om plaatsgebrek op te vangen, laten te wensen over. Werk aan de winkel. Het gemeentebestuur en onze schepen voor Onderwijs, Gilberte Muls, zitten dan ook niet stil.

Demografische groei

Na de opening van de Lindense nieuwbouw in 2010, is het de beurt aan Binkom en Pellenberg. Ook in Binkom kiezen we voor nieuwbouw. De (nood)klassen waren tot op de draad versleten. De hoofdaannemer startte de werken tijdens de zomervakantie. Vanaf 2015 kunnen de kinderen uit Binkom en omstreken terecht in een gloednieuwe school. In Pellenberg is het architectenbureau aangesteld om een achttal nieuwe klaslokalen te realiseren. Zo vangen we de demografische groei op en verzekeren we onze hoge onderwijskwaliteit op lange termijn.

Scholen als open ontmoetingsplaatsen

Als pedagoog weet ik dat het belang van onderwijs moeilijk overschat kan worden. Scholen zijn ontmoetingsplaatsen bij uitstek. Via onze scholen leren honderden dorpsgenoten elkaar beter kennen en ontstaan er vaak langdurige vriendschappen. In de kleuter- en lagere school krijgen kinderen de basis mee om actieve burgers te worden met zin voor participatie en kritische reflectie. Leren luisteren naar elkaar, werken aan consensus, uitsluiting en discriminatie verwerpen… het begint allemaal in het klaslokaal.

Uw gemeentebestuur stelt alles in het werk om elke kleine Lubbekenaar een leerkracht én een klaslokaal van topniveau te geven.

 

Warme groet,

Uw burgemeester,

Theo Francken

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s