Op de sporen

Beste dorpsgenoot,

Een nieuw jaar is ingegaan. Het is de tijd van winterse landschappen en goede voornemens.

“Lubbeek vanaf dag 1 terug op de sporen zetten”, dat was ons voornemen als bestuursploeg een jaar geleden. We hebben u verandering beloofd en u heeft verandering gekregen.

Verandering
Soms is die verandering heel zichtbaar. Zo lieten we veel intensiever sneeuw ruimen, schaften we de voorrang van rechts op de hoofdwegen af en herstelden we de slechtste wegen. In Linden schieten de herstellingswerken aan de Kasteelhoeve goed op. En ook de bouw van de scouts- en KLJ-lokalen in Lubbeek en de nieuwbouw van de school in Binkom maakten een grote sprong voorwaarts. Daarnaast traden we een stuk strenger op tegen laagvliegers en tegen het onvergund kappen van bomen. En wie wil bouwen of verbouwen in Lubbeek ziet zijn dossier tot 30 dagen sneller afgehandeld nu de goedkeuring niet langer via de gewestelijke dienst in Leuven moet.

Lubbeek financieel op de rails
Minder zichtbaar maar daarom zeker niet minder belangrijk zijn de veranderingen op politiek en financieel vlak. Dit bestuur neemt in een constructieve en participatieve sfeer de nodige beslissingen om Lubbeek weer op de rails te zetten. Inspraak, zuinigheid en duurzaamheid zijn daarbij de drie sleutelbegrippen die aan de basis liggen van ons beleid.

De laatste maanden van 2013 ging er veel tijd en energie naar het opmaken van de meerjarenplanning voor 2014 – 2019. Besparen en bezuinigen zijn nooit pijnloos maar we slaagden erin een evenwichtige begroting te maken die ook essentiële investeringen toelaat. Want een gemeente die enkel bespaart, maar niet investeert, kan niet vooruitgaan.

Een nieuwe bib en een modern Libbeke
De belangrijkste investeringsprojecten van deze bestuursperiode zijn de bouw van een nieuwe hoofdbibliotheek en een nieuw gemeenschapscentrum Libbeke. Dat de krakkemikkige bibliotheek en feestzaal tot op de draad versleten zijn, daarover is iedereen het eens. Wij hebben gekozen voor een financieel gezond project dat in fases tot stand komt. Bij de voorstelling van de plannen aan het publiek kon het ronde, moderne ontwerp voor de bib alvast op veel goedkeuring en enthousiasme rekenen.

Enthousiasme en werkkracht, daar ontbreekt het deze ploeg niet aan. Ook dit jaar gaan we onverminderd voort om van Lubbeek een nog aangenamere groene woon-, leef- en ontspanningsgemeente te maken. Dat is ons goede voornemen voor 2014.

Gelukkig Nieuwjaar!

Warme groet,
Uw burgemeester
Theo Francken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s