Weg, maar ook weer niet…

Beste dorpsgenoot,

In oktober 2012 koos u massaal voor de verandering in Lubbeek. Met de N-VA, CD&V en Lubbeek Leeft kreeg Lubbeek opnieuw een bestuur dat beslissingen neemt, en dat in een collegiale en constructieve sfeer. De kentering waar de Lubbekenaar om heeft gevraagd, is ingezet.

Bouwen aan de toekomst

Sinds de start van het nieuwe bestuur is er al heel wat veranderd in Lubbeek. Allereerst schaften we de voorrang van rechts af op de hoofdwegen. In het gemeentelijk meerjarenplan stippelden we de weg uit naar gezonde financiën en slimme investeringen. Denk maar aan de bouw of renovatie van de vele jeugd- en schoollokalen en de geplande nieuwe bib en feestzaal. Zo bouwen we letterlijk en figuurlijk aan de toekomst van Lubbeek.

Een vrouw aan het roer

Door mijn nieuwe job in Brussel als staatssecretaris voor Asiel en Migratie en Administratieve Vereenvoudiging ben ik enkel nog titelvoerend burgemeester en kan ik niet langer als waarnemend burgemeester aan het roer staan van deze verfrissende bestuursploeg. Schepen Tania Roskams, bevoegd voor Ruimtelijke Ordening, Wonen, Personeel, Erfgoed, Duurzaamheid, Toerisme en Streekontwikkeling, neemt de sjerp over als waarnemend burgemeester.

Het is na intern overleg en met de steun van het bestuur dat ik het waarnemend burgemeesterschap met veel vertrouwen overdraag aan Tania Roskams. Tania woont in Linden en is hoogleraar aan de KU Leuven en arts specialist in het UZ Gasthuisberg. Ze is gehuwd en heeft drie kinderen.

Visie

Ik ben ervan overtuigd dat Tania de verandering die deze bestuursploeg heeft ingezet in goede banen zal leiden. Als waarnemend burgemeester staat zij garant voor een daadkrachtig transparant beleid met aandacht voor duurzaamheid, inspraak en zuinigheid.

Bedankt Tania om paraat te staan. Bedankt aan het voltallige gemeentepersoneel voor jullie inzet. Bedankt om de verandering mee mogelijk te maken.

U kan op mij blijven rekenen. Ook in Brussel werk ik voor Lubbeek. Steeds tot uw dienst.

Warme groet,

Theo Francken

Uw titelvoerend burgemeester

Uw staatssecretaris

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s