Criminelen terug

Het terugsturen van (ex-)gevangenen begint op volle toeren te draaien. Vorig jaar braken we alle records (1.437 in 2015 tov ‘amper’ 625 in 2014) en het ziet ernaar uit dat we er dit jaar nog een forse schep bovenop gaan doen, ondanks de aanslag in Zaventem en ondanks de cipiersstaking (trouwens nog iets gehoord van de ‘we staken tot de regering valt’ FGTB bobo’s?).

Na de absolute recordmaand mei (168) repatrieerden we in juni 125 (ex-)gedetineerden terug naar eigen land. In totaal zijn deze 125 goed voor 3.192 maanden en 6 dagen aan gevangenisstraffen ofte 266 jaar en 6 dagen gevangenisstraffen: verkrachters, een moordenaar, inbrekers, mensensmokkelaars, pooiers, een folteraar en drugs, drugs, drugs…

Goed gevolg van dit nieuw, strak beleid is dat het aantal vreemdelingen in de Belgische gevangenissen voor het eerst sinds héél lang, fors daalt. Zaten er begin januari nog 5.304 vreemdelingen in onze gevangenissen, waren dat er begin juli 4.954. Een daling met 7% op amper 6 maanden. (Voor alle duidelijkheid, dat zijn er nog veel te veel maar goed, Rome is ook niet op één dag gebouwd.)

Politieke beloftes zijn mooi, goede resultaten zijn mooier.

Met dank aan collega Koen Geens voor de uitstekende samenwerking.

 

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s