Vreemdelingenstemrecht 2.0

Terwijl John Crombez dit weekend in De Standaard een groot links mea culpa slaat over migratie onder het motto: ‘We hebben te lang gezwegen’, en zich na zijn publieke – weliswaar teruggefloten – steun voor het pushbackplan van zijn Nederlandse PvdA-kameraad Samson opnieuw op de ‘flinkse’ lijn Scheffer-Elchardus zet, kiezen de Franstalige kameraden dit weekend in Le Soir ook voor de vlucht vooruit, maar dan wel in de tegenovergestelde richting. PS-coryfee Philip Close legt als fractieleider van de machtige PS in het Brussels Parlement én als eerste schepen in Brussel, het migrantenstemrecht op tafel. Dit met de bedoeling om ‘het imago van Brussel op te poetsen’ (sic) want ‘Brussel is toch het toonbeeld van openheid en diversiteit’. Close doet dit voorstel vanuit zijn bevoegdheid als schepen van Toerisme. En wie wat lacherig zou twijfelen aan de draagkracht van zijn voorstel, hij doet dit voorstel wel degelijk namens de grootste Franstalige partij van het land, de uitbreiding van het vreemdelingenstemrecht staat immers uitdrukkelijk in het PS verkiezingsprogramma 2014-2019.

Het gaat voor alle duidelijkheid over de regionale parlementsverkiezingen, want zoals u weet, is het vreemdelingenstemrecht voor de lokale verkiezingen al jaren een feit…

De Sp.a wil flinks, de PS wil dubbellinks. Geef alleman stemrecht en ons internationaal imago is terug helemaal toppie. Ik ben alvast verheugd om te lezen dat de MR de deur dichtsmijt. ‘De tijd van de PS-solden is voorbij’ zo stel fractieleider Ducarme, zijdelings opmerkend dat de PS hiermee gewoon stemmen wil bijwinnen. Wel, ik kan het enkel met hem eens zijn.

U moet trouwens weten dat de PS al jaren het regionaal stemrecht voor Belgen in het buitenland tegenhoudt (teveel extra MR-kiezers), ze willen dus stemrecht geven aan vreemdelingen voor de deelstaatparlementen, maar hetzelfde stemrecht willen ze niet geven aan de eigen Belgen in het buitenland. Kortom, een vreemdeling die 5 jaar in Brussel woont krijgt van de PS stemrecht voor het Brussels parlement, maar een Belg die heel zijn leven in Brussel gewoond heeft en nu voor 2 jaar in het buitenland gaat werken, die mag van de PS níet gaan stemmen. Hoe zou je zoiets in een slogan kunnen formuleren: ‘Vreemdelingen eerst, Belgen laatst’, zoiets?

Advertenties

Een gedachte over “Vreemdelingenstemrecht 2.0

  1. Realpolitik verplicht u (ons) toch de vraag stellen of zo’n aberrant voorstel een (wissel)meerderheid kán vinden in de Kamer. Ik betwijfel het sterk hoewel de Groene garde + PvdA wel “water naar die molen” zullen bezorgen. Laat uw kabinet deze oefening maken. Indien een coalitie “anti” kan worden ontwaard, moet dit met alle mogelijke expliciete middelen van de daken worden geschreeuwd, kwestie vd vervloekte PS met de neus op de “feiten”(?) te drukken en belachelijk te maken. Meteen zien we ook hoe de opportunistische Défi(ance) met dit voorstel omgaat… . Ik ga er van uit dat de OLVD zich hierbij geen tweede keer aan dezelfde steen zal (willen/durven) stoten… . Het is ook afwachten hoe de ene link(s)e vleugel vd tsjeven zal reageren.
    Met al mijn steun en mét dank voor de oefening én z’n publicatie. Groeten.😉👍

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s