Radeloos in Merkelland

Eén jaar na haar ‘Wir schaffen das’-uitnodiging aan de halve wereld, verslaat rechtse nieuwkomer Alternative für Deutschland de Duitse christendemocraten in Merkel’s thuisbasis. Kan het symbolischer?

De sociaaldemocraten blijven in de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern de grootste partij, maar ze hebben zich steeds erg kritisch uitgelaten over Merkel’s opendeurpolitiek. De socialistische deelstaatpremier Sellering zei tijdens de campagne het volgende: ‘Merkel blijft doen alsof Duitsland onderdak kan bieden aan iedereen die vlucht voor vervolging. Ze suggereert dat enkel rechtsextremisten en imbecielen bezorgd zijn over migratie. Dat is een kapitale fout.’ Dit komt dus van een socialist. Het klinkt trouwens zeer bekend in de oren. Jarenlang werd deze kapitale fout ook bij ons gemaakt, herinner u de mestkeversuitspraak van De Gucht. Dergelijke arrogantie maakte de Vlamingen enkel woester. Merkel maakt dit nu ook mee, woeste kiezers die uit frustratie een extreme noodkreet slaken.

In Vlaanderen blijft het overgrote deel van de journalisten Merkel door dik en dun verdedigen. Deze symbolische nederlaag staat zelfs niet vermeld op de voorpagina van ’s lands grootste krant HLN. Vlaanderen’s ‘Wir schaffen das’ krant bij uitstek De Morgen verdrukt de nederlaag tot blz. 9, op een piepkleine bovenvermelding op de voorpagina na.

De Duitste media lusten er wel van, om niet te zeggen, ze smullen ervan: ‘Radeloos in Merkelland’ kopt de ene, ‘Merkel’s boze geest’ kopt de andere. Vergeet niet dat enkele maanden geleden de Groenen in het zuidoosten Merkel’s partij ook al forse klappen toedienden. Merkel bloedt langs beide kanten, als ze de komende weken de cruciale steun van het CSU verliest zijn haar dagen geteld en krijgt BDW toch nog gelijk, met vertraging weliswaar.

Bij de politieke Wetstraatcollega’s neemt de forse publieke steun van de beginmaanden stelselmatig af, op een eenzame ‘grootste ballen’-uitzondering na. Als euforie stille schaamte wordt…

Ik heb altijd erg kritisch gestaan tegenover dergelijke hoogdraverige emopolitiek waar men met ethische en morele argumenten zijn superioriteit wenst te etaleren zonder de impact ervan goed in te schatten. Het zal aan mijn Lubbeeks boerenverstand liggen…

De politieke erfenis van een van de grootste naoorlogse Europese politici dreigt zo gecomprimeerd te worden tot het wekken van het zwarte beest in Duitsland.

image

2 gedachtes over “Radeloos in Merkelland

  1. Mijnheer Francken , wie nadenkt blijft in de realiteit , ziet ze , voorspelt ze ook . Wie redeneert probeert eigen gelijk te bewijzen en zit dus niet in de realiteit . Van het laatste soort zijn er het meest want ons christelijk erfgoed is per definitie manichéïstisch …..U vecht tegen redeneerders en dat is een hele klus . succes !

  2. Lees met aandacht uw stukken (maar kan u toch nog correctie maken aub: Merkel’s->Merkels (bezitsvorm in Nederlandse spelling)
    Verder: pluim voor uw beleid dat de ethiek respecteert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s