Geen woorden, maar daden

Gisteren presenteerde ik op de Europese raadsvergadering van de ministers van binnenlandse zaken, justitie en migratie Eures Crim, een uniek project dat ervoor zorgt dat niet-Europese criminelen sneller gerepatrieerd kunnen worden. Meer info vind je hier. Het project werd erg positief onthaald.

Ondertussen zitten we niet stil. In september repatrieerden we 123 gedetineerden goed voor in totaal 3096 maanden oftewel 258 jaar gevangenisstraf, waaronder 1 moordenaar, 3 verkrachters, 7 mensensmokkelaars, 2 brandstichters enz enz enz.

Ondertussen blijft het aantal vreemdelingen in de gevangenis pijlsnel dalen. Zo ging het van 5.304 op 1/1/16 naar 4.823 op 1/10/16. Dit  zijn er 481 minder op 9 maanden of -1% per maand. Het aantal illegale vreemdelingen in de gevangenis daalde zelfs nog sneller van 3.270 op 1/1/16 naar 2.917 op 1/10/16. Dit is 353 minder of -11% op 9 maanden. Meer dan -1% per maand. Geen woorden, maar daden. Met dank aan Koen Geens en Jan Jambon voor de uitstekende samenwerking.

Niemand deed het ons ooit voor, maar we mogen niet op onze lauweren rusten. Er is jarenlang hard werk nodig om dit land terug veiliger te maken.

imageOp de foto met Thomas De Mazière, de Duitse Minister van Binnenlandse Zaken en Klaas Dijkhoff, de Nederlandse Staatssecretaris van Migratie en Gevangeniswezen. Eures Crim werd gisteren goed onthaald door de collega’s.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s